Budite spokojni iza sigurnosnih vrata

Da bi dom bio siguran i bezbedan za sve koji žive, borave ili dolaze u goste, moramo krenuti od samog ulaza i sigurnosnih vrata koja taj ulaz treba da obezbede.

Iako je njihova primarna funkcija da obezbede ulaz, sigurnosna vrata treba i estetski da se uklope u enterijer, ali jednim svojim delom i u eksterijer. Ona su prezentacija onoga što se nalazi iza njih, pre samog ulaska svako će zastati pre no što ih otvori i otkrije ono što iza sebe kriju.

Unutrašnjost sigurnosnih vrata

Glavna karakteristika sigurnosnih vrata je njihova unutrašnjost koja je uglavnom od čelika. Unutrašnjost čini čelična konstrukcija koja daje masivnost i stabilnost vratima,u mnogome povećava samu težinu vrata, zbog čega se sigurnosna vrata teže otvaraju od običnih. Ispuna je od različitih materijala, najčešće od staklene vune koja daje odličnu zvučnu izolaciju. Spoljašnost ovih vrata oblaže se materijalima koji su načinjeni od drveta, tako se dobija estetska dimenzija, koja treba da doprinese da se ova vrata uklope u ulaz svake zgrade ili u bilo koji drugi eksterijer. Kada su vrata zatvorena, okretanje ključa pokreće sigurnosne šipke koje mogu biti horizontalne i vertikalne. One izlaze iz vrata iznad i ispod brave i ulaze u zid, isto važi i za vertikalne koje ulaze u plafon ili pod. Ovakvom vrstom zaštite vrata su, ustvari, deo zida, kao da su jedinstvena celina. Kada provalnik shvati da su vrata na ulazu sigurnosna, veća je verovatnoća da odustane od kradje, nego da rizikuje da bude uhvaćen.

Sigurnosna vrata su najveći stepen zaštite od provala

Većina postojećih ulaznih vrata koja investitori ugradjuju na ulazu u stan, nažalost, ne pruža dovoljan stepen zaštite od provale. Uglavnom ugradjuju jednostavna ulazna vrata, koja će provalnici vrlo lako obiti bez prevelike buke. Veliki procenat ulaznih vrata na stanovima naših sugradjana je od drveta, imaju loše cilindre i šarke i zbog toga su laka meta provalnika. Za razliku od jednostavnih ulaznih vrata, sigurnosna vrata garantuju bezbednost u domu, zato što njih nije jednostavno obiti i zbog toga ona postaju standard u izgradnji novih stanova. Ona garantuju sigurnost čvrstinom materijala od koga su napravljena, unutrašnjim pojačanjem koje je uglavnom od čelika, sigurnosnom bravom i sve većim brojem tačaka zaključavanja. Zbog svoje slojevitosti i unutrašnjeg pojačanja, sigurnosna vrata imaju čak 70% bolju zvučnu izolaciju od drvenih ulaznih vrata.

Ugradnja sigurnosnih vrata

Nije dovoljno samo da kupite sigurnosna vrata, kako bi onda stvarno štitila od provalnika, mora da budu ugradjena po vrhunskim sigurnosnim standardima, a firma koja ih ugradjuje mora biti ovlašćena. Ugradnja sigurnosnih vrata se prepušta profesionalno obučenim majstorima koji dobro poznaju karakteristike ovih vrata, rukuju potrebnim alatom, fizički su spremni da vrata iznesu na lokaciju i lako barataju njima pri ugradnji iako ona ni malo nisu laka. Uglavnom saloni koji prodaju vrata ili proizvodjači vrata imaju svoju ekipu majstora koje šalju na teren, na taj način pokušavaju da pridobiju kupce da kupuju kod njih. Ti majstori, najčešće, imaju veliko iskustvo u ugradnji ovakvih vrata, stekli su znanje, ali i rutinu, pa su oni najefikasniji za ovaj posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *