Čajevima protiv bakterija

Borba protiv bakterijske infekcije je veoma iznurujuć proces, kroz koji se može uspešno proći samo ukoliko se striktno pridržavamo uputstava koje smo dobili od lekara i ako redovno i pravilno uzimamo adekvatne lekove, dok su alternativni lekovi, poput čajeva, uz konsultaciju sa lekarom, svakako dobrodošli i mogu da pomognu.


Čajevi koji pomažu u lečenju Ešerihije Koli

Potpuno izlečenje Ešerihije Koli je veoma težak proces jer se radi o infekciji za koju se karakteristična tendencija vraćanja . Pored konvencionalne terapije koja se uglavnom sastoji od kombinacije antibiotika i drugih medikamenata, simptome koji je prate moguće je ublažiti i prirodnim lekovima, za početak ispijanjem čajeva.
Čaj od brusnice, osim što je lekovit, veoma je prijatnog ukusa i lepog mirisa, te stoga nije problem pridržavati se preporuke da se pije isključivo bez zaslađivača. On ublažava simptome ešerihije, a inače se preporučuje kod urinarnih infekcija jer pomaže izbacivanje loših bakterija.
Čaj od peršuna, iako možda nije tako ukusan kao onaj od brusnice, još je efikasniji jer u sebi sadrži vitamine A, B i C, koje morate unositi kad se pokušavate rešiti Ešerihije koli. Peršun se u iste svrhe može uzimati sa limunom i medom, dva puta dnevno, pre obroka.
Uvin čaj se takođe veoma dobro pokazao u uništavanju bakterija u ljudskom organizmu, kao i ublažavanju tegoba koje Ešerihija uzrokuje. Može se piti najviše tri puta dnevno, takođe bez ikakvih zaslađivača.

Čajevi koji pomažu u lečenju Heliko bakterije

Pre svega je bitno imati na umu da nijedan čaj ne treba konzumirati pre nego što se malo prohladi i bude blago do umereno mlak, kako bi što više prijao želucu. Potrebno je pridržavati striktnog rasporeda obroka i jesti u, koliko god je to približno moguće, isto vreme. Prvi čaj bi trebalo popiti nezaslađen, do pola sata pre doručka, a na raspolaganju imate kamilicu, koprivu, čaj od bokvice, slatkog pelina, semena lana i majčine dušice. Majčina dušica se inače smatra idealnim čajem za lečenje Heliko bakterije, zbog jakog antibakterijskog svojstva, pa je preporučljivo popiti i još nekoliko šoljica tokom ostatka dana.
Sladić je biljka sa više od 400 lekovitih jedinjenja, pa stoga ne čudi što je i u drevnoj kineskoj medicine korišćen za lečenje čireva i drugih stomačnih tegoba. Čaj sa njim se priprema tako što se 20 g sladića izmeša sa 40 g korena crnog gaveza, nakon čega se dobijena smeša prelije sa 2 dl rashlađenog čaja od kamilice, povremeno se promeša tokom narednih sat vremena, nakon čega se procedi. Dobijeni napitak poželjno je konzumirati dva do tri puta dnevno, bez dodavanja šećera, oko pola sata pre obroka.
Sledeća mešavina pije se tokom celog dana umesto vode, sedam dana, nakon čega se pravi jednako duga pauza, posle koje je moguće ponoviti proces. Pravi se tako što se 4 lista hajdučke trave pomešaju sa 4 kašike čaja od kamilice i preliju sa litar i po proključale vode.
Još jedna mešavina koju je moguće piti umesto vode se pravi od pirevine, kamilice, korena belog sleza i cveta lipe, po 20 grama od svakog, nakon čega se 3 kašike prelivaju sa pola litre vode i ostave da odstoje poklopljene 2 sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *