Da biste izbegli probleme pažljivo odaberite prašak za veš za bebe

U prirodi svakog čoveka je da, kada dobije dete, potpuno promeni pogled na život i svet oko sebe. Kada novi član porodice dođe u kuću, postepeno se menjaju sve navike, i više se razmatraju proizvodi koji se svakodnevno koriste u domaćinstvu. Jedan od njih je i prašak za veš za bebe koji će se upotrebljavati prilikom pranja veša novorođenčeta. 

Pravila za pranje bebinog veša

Mnogi se pitaju da li bebinu garderobu mogu da peru sa garderobom ostalih ukućana, odgovor je  – nikako. Bebe su mnogo nežnije od odraslih, moraju da steknu imunitet i ne bi bilo pametno da budu izložene svemu sa čim odrasli dolaze u kontakt, makar i kroz proces pranja veša. Bebina garderoba se nakon kupovine mora oprati makar na 40 stepeni, dok bi pelene trebalo iskuvati.

Kasnije, kada budete prali bebinu garderobu, pelene, švedske pelene i benkice ćete i dalje iskuvavati, dok ćete šarenu garderobicu prati na 60 stepeni. Mnogi nakon pranja mašinu podese na dodatni program ispiranja kako bi bili sigurni da nema ostataka praška na vešu. Prilikom pranja ne bi trebalo da koristite klasičan deterdžent za veš već poseban prašak za veš za bebe. 

Problemi koji mogu nastati zbog lošeg praška 

Imajte na umu da se svaki prašak za veš sastoji uglavnom iz sode, sapuna, boja, parfema, konzervanasa i drugih sastojaka koji služe da odmaste fleke i pojačaju dejstvo samog sapuna. Na pakovanjima nekih deterdženata stoji da u sebi imaju čak i omekšivač.

Kako je bebina koža izuzetno osetljiva, kada koristite neodgovarajući prašak za veš za bebinu garderobu može doći do ozbiljnih osipa po celom telu koji se jako teško leče. Da biste izbegli takve probleme za pranje garderobe Vašeg novorođenčeta odaberite specijalni prašak za veš za bebe.

Kako da znate koji je prašak za veš za bebe najkvalitetniji

Na rafovima u prodavnicama postoji veliki izbor deterdženata za veš za pranje bebine garderobe. Međutim, znajde da se dobar deo tih deterdženata proizvodi po recepturi za običan prašak za veš, samo se smanji procenat sode i konzervanasa i stavi se neki nežniji parfem. Da biste izbegli zamke proizvođača objasnićemo Vam kakav zapravo treba da bude kvalitetan prašak za veš za bebe. 

Kada birate prašak za veš za bebinu garderobu uvek tražite hipoalergijski, jer to znači da ćete izbeći opasnost od neprijatnih osipa na koži vaše bebe zbog kojih ćete morati da idete kod lekara i da koristite specijalnu medicinsku kozmetiku da biste ih izlečili. Kvalitetan prašak za veš za bebe mora dobro da se rastvara u vodi. To znači da na vešu, nakon vađenja iz mašine i sušenja nikako ne sme biti belih tragova ili zrnaca praška. Loš tečni deterdžent za veš za bebe ćete prepoznati po tome što na delovima veša, nakon vađenja iz mašine, ostaju ljigavi tragovi.

Dobar prašak za veš za bebe bi trebalo da sadrži najmanji mogući procenat parfema i da bude bez boje i konzervanasa. Iskusne mame imaju još jedan trik da procene kvalitet deterdženta. Kada ručno perete bebinu garderobu, nakon ispiranja i sušenja ruku nikako ne smete da imate onaj osećaj suve kože koji se uglavnom javlja nakon korišćenja običnih deterdženata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *