school

Internacionalnim obrazovanjem do profesionalizma i društvenih vrednosti

Svake školske godine sve više i više roditelja dolazi u nedoumicu po pitanju upisa svoje dece u škole.

Obrazovanje dece, većini roditelja je primarno, pa tako žele da njihova deca imaju kvalitetno osnovno obrazovanje i dobru pripremu za srednje i univerzitetsko. Međunarodne škole u zadnje vreme postaju veoma popularne jer omogućavaju da deca napreduju u svim sferama života. 

Kako odabrati u koju školu upisati dete

Većina roditelja priželjkuje da njegovo dete ima dvojezično internacionalno obrazovanje kako bi se ispunili svi zahtevi za temeljnu pripremu dece u prijem na prestižne univerzitete. Pitanje je da li svako dete od najranijeg uzrasta može biti dovoljno motivisano za takav oblik obrazovanja i da li vi kao roditelji možete pomoći svojim pristupom u savladavanju napora da se nauči novi jezik. Prilikom odabira škole za decu treba obratiti pažnju na specifičnosti obrazovnog sistema, da li postoje posebne pogodnosti i obuke, kao i kakav je rejting škole. Trebalo bi pažljivo da proučite program i okruženje u kojem se dete obrazuje. 

Razlike u obrazovnim sistemima 

Za razliku od obrazovanja u državnim osnovnim i srednjim školama, privatno a pre svega internacionalno obrazovanje ima svetske standarde i obrazovni program koji je usmeren na sveobuhvatni razvoj detetove ličnosti. Nastavnici kod dece teže ka tome da razvijaju liderske osobenosti, odlučnost, toleranciju i dobru motivaciju za učenje. Ovakav oblik školstva okuplja učenike i nastavnike iz više od 40 zemalja širom sveta, pa je komunikacija koja se pruža dinamičnog karaktera gde se uvažavaju raznolikosti u govoru, kulturi, tradiciji kako bi se održao miran suživot i ne bi kršila ljudska prava. U internacionalnim školama za razliku od državnih, klasičnih školskih sistema, koriste se inovativne metode učenja gde je proces savladavanja informacija zasnovan na praktičnim vežbama nasuprot učenju napamet. Deca na taj način stiču bolje mogućnosti da primene znanje u različitim sferama života. Takođe, radna disciplina je podstaknuta i učenici bivaju obučavani ne samo pukim informacijama već i načinu na koji mogu da doprinesu razvoju društva. Dok je u državnim školama, tehnološka opremljenost na niskom nivou, i u privatnim i pre svega u internacionalnim školama u nastavu su uvedene interaktivne table, laptopovi, pristup raznim naučnim laboratorijama koje mogu doprineti boljem procesu učenja. Po svemu sudeći, profesionalizam je na znatno većem nivou. 

Internacionalni program školstva u Srbiji

Internacionalne škole u Srbiji garantuju da se sa njihovim priznatim diplomama učenici mogu upisati na sve vodeće univerzitete i na taj način steći mogućnosti za napredak. Pored učenja stranog jezika, u internacionalnim školama izučavaju se i specijalizovani predmeti koji se prilagođavaju kulturološkim faktorima. Nastavni programi u internacionalnim školama Srbije najčešće su prilagođeni za decu predškolskog uzrasta pa sve do univerzitetskog obrazovanja. Grupe obuhvataju manje učenika nego u državnim- klasičnim školama, a raznovrsnost vannastavnih aktivnosti i sekcija je velika. Na primer, u ponudi internacionalnih škola mogu se naći sportske, dramske, vokalne i druge sekcije. Važno je napomenuti da prilikom upisa u internacionalne škole moguće je pored učenika srpske nacionalnosti primiti učenike takođe i stranih nacionalnosti koji žive na teritoriji Srbije. Nakon školovanja, učenici će steći priliku da opravdaju profesionalizam i priznate vrednosti internacionalnog obrazovnog sistema sa svojim dobrim životnim rezultatima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *