Kada se ugrađuju i zašto su sve dobri zubni implanti?

Iako je estetika često primarna kada je odluka da se ugrade zubni implanti u pitanju, morate imati na umu i štetnost svakog problema sa zubima po organizam i celokupno zdravlje.

Naime, u slučaju nedostatka jednog ili više zuba implanti su tu da reše ovaj vid poteškoće. Zašto se za njih kaže da su najbolji?

Kada mogu/moraju da se ugrade implanti za zube

Već smo napomenuli da se zubni implanti ugrađuju u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, ali se oni mogu raditi i u slučaju nestanka dela zuba. U tom slučaju, ugrađuju se mini implanti, koji služe i za stabilisanje proteza u celini. Oni se tom prilikom ugrađuju u prednji deo gornje, odnosno donje vilice.

Problem sa nedostakom zuba mnogo je veći od estetskog, te se zbog toga preporučuje da se zubni implanti ugrade. Naime, ovakva poteškoća oteđava žvakanja ili se žvakanje premešta isključivo na jednu stranu, što dovodi do opterećenja vilice u celini, kao i mogućnosti da se nedovoljno sažvakana hrana guta i samim tim teže vari.

Da bi organizam u celini pravilno funkcionisao, što posebno važi za digestivni ili sistem organa za varenje, preko kojih se dobijaju svi elementi neophodni za život, potrebno je da zubi budu funkcionalni i zdravi. Zbog toga su implanti za zube neophodni u ovakvim slučajevima.

Od čega su oni napravljeni?

Zubni implanti prave se od titanijuma koji se koristi u svemirskoj industriji. U obliku šrafova, oni se „zavrću“ u vilicu umesto korena zuba.

Upravo zbog vrste materijala od koje su napravljeni, zubni implanti su u potpunosti odgovarajući za ljudski organizam. Naime, njih telo veoma brzo prihvata, te nema bojazni od nekih alergijskih ili drugih reakcija organizma. Oni su, takođe, odlično rešenje i kada su u pitanju problemi sa desnima koje pacijenti u sve većoj meri imaju, a koji se odnose pre svega na osetljivost zubnog mesa ili džepove koji se stvaraju nakupljanjem bakterija.

Zašto se tvrdi da je ovo najbolja metoda?

Pored prethodno navedenog, implanti za zube su najbolja metoda jer su mogući problemi koje svaka vrsta operacije sa sobom nosi u ovom slučaju svedeni na minimum. Kako nema bojazni od alergijske reakcije, jer su implanti prihvaćeni od strane ljudskog organizma, to se može tvrditi da su oni najfunkcionalniji način rešavanja ovakvih poteškoća.

Sama intervencija traje oko petnaestak minuta, koliko je potrebno da se zubni implanti ugrade. Možda treba posebno napomenuti i to da je ova vrsta operacija u toku godina od svog nastanka usavršena do te mere da je postala u potpunosti bezbolna.

Da bi organizam u celini pravilno funkcionisao, što posebno važi za digestivni ili sistem organa za varenje, preko kojih se dobijaju svi elementi neophodni za život, potrebno je da zubi budu funkcionalni i zdravi. Zbog toga su implanti za zube neophodni u ovakvim slučajevima.

Od čega su oni napravljeni?

implanti-za-zube

Iako se implanti ugrađuju vremenski kratko, potrebno je sačekati otprilike tri meseca u proseku (odnosno od dva do četiri) kako bi se oni u potpunosti vezali za viličnu kost. Nakon toga, implanti se nadgrađuju metalokeramičkim ili bezmetalnim krunicama, takođe rađenim od materijala koji pogoduju čitavom organizmu.

Stoga je jedna od najčešćih preporuka stomatologa da nipošto ne ignorišete nedostatak zuba, koji može veoma loše uticati na vaše zdravlje, te da rešite da implanti postanu rešenje i vašeg problema što pre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *