Korak po korak do postavke police na zid u dnevnom boravku 

Kada je vaš dnevni boravak sa ukusom uređen onda možete nakon iscrpnog posla uroniti u prijatnu atmosferu. Za uštedu prostora uvek možete ugrađivati zidne police koje će se savršeno uklapati u bilo koji enterijer. Na njima je lepo držati omiljene knjige ili dekorativne predmete i time dati nezamenljiv pečat dnevnom boravku. Ugradnja dekorativnih polica vredna je truda i ne zahteva mnogo vremena i novca.

Da li možemo sami ugraditi policu ili je neophodan majstor

Bez obzira na životna interesovanja i hobije gotovo da svaki muškarac tokom svog života odluči da nešto napravi u svom domu sopstvenim rukama. Ne morate biti profesionalac da biste postavili policu na zid, niti kontaktirati majstora da bi se ona originalno uklopila u enterijer. Potrebno je da imate ključni alat neophodan za montažu police i da proučite kako na što dekorativniji način istaći lepotu. Da li će to biti nevidljivi ili ipak ukrasni nosači na vama je da odlučite. Ukoliko vam ipak u kući manjka alat možete se uvek osloniti na vešte ruke majstora. 

Šta je sve potrebno od elemenata – prvi koraci i saveti

Prvi korak neka bude odabir adekvatne podloge, ne one manje od 10 centimetara. Poželjno je da vašu policu postavite na zid od betona ili cigle, mada i rigips može doći u krajnji obzir. Ono što vam može biti potrebno od alata jeste dobra basilica, libelo, metar, čekić, tiplovi na zakucavanje, nosači za policu, olovka i drugi pomoćni elementi. Zavisno od toga šta planirate držati na polici možete birati debljinu police i materijal. Ukoliko je u pitanju literatura ili neki masivan predmet onda debljina police mora biti ne manja od 50 milimetara. Da bi vaša polica u dnevnom boravku blistala dug vremenski period dobro je odabrati drvo. Međutim, poslednjih godina dizajneri ističu gracioznost stakla. 

Kako najlakše montirati policu – korak po korak

Koji god materijal da odaberete, najlakši način da ugradite vašu policu jeste da označite mesto na odabranoj površini olovkom uz pomoć libele. Zatim, uz pomoć metra izmerite dužinu i širinu police, a olovkom označite mesto gde ćete napraviti rupe. Nakon što ste izvršili to, izbušite rupe za nosače. Pričvrstite željene nosače stavljajući u izbušene rupe specijalne tiplove koje ćete na jednostavan način čekićem zakucati. Nakon proveravanja da li je nosač u potpunosti čvrst sledi postavka police šafljenjem i završna provera libelom da li je ona u potpunosti ravna. 

Nosači za police i njihov interesantan dizajn

U slobodnoj prodaji moguće je kupiti set sa svim potrebnim elementima za montažu police a među njima su i nosači za police, što vam može uveliko olakšati posao. Postoji značajan broj ovih nosača i to prema veličini police, stilu eneterijera i materijalu. Nosači za police uglavnom imaju jednostavan dizajn, mada je moguće kupiti i dekorativne nosače. One od aluminijuma, drveta, plastike ili čelika. One sa finom obradom i u raznovrsnim bojama. Dizajneri posebno ističu lepotu nosača od kovanog gvožđa pa ih svako treba uzeti u obzir prilikom uređenja svog dnevnog boravka. Bilo da su u pitanju nevidljivi ili spoljni nosači za police osnovna namena im je da uštede prostor ali i da svojim interesantnim izgledom budu uklopljeni u dekor. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *