Ljubitelji ste filmova o Džejms Bondu? Pronašli smo savršeno mesto za vas

Muzeji špijunaže zvuče kao nešto što postoji samo u filmovima i serijama. Međutim, to nije istina. Postoje i u „stvarnom životu“.

Naime, Međunarodni Muzej Špijuna nalazi se u Vašingtonu i otvoren je 2002. godine. Posvećen je tehnikama i istoriji savremenih metoda špijunaže i sadrži više od 750 artefakta iz oblasti špijuniranja. Takođe, muzej prati i istorijski razvoj ovog zanata počevši od grčkog i rimskog perioda, pa sve do perioda Hladnog rata i vremenu u kojem sada živimo.

Budite i vi malo špijuni!

Ako ste mislili da je prisluškivanje mobilnog telefona nešto zahtevno, varate se! Prisluškivači i slični gedžeti spadaju u lakše metode špijuniranja. Ukoliko želite da saznate nešto više o zanimanju špijuna, ovaj muzej bi bio prava stvar za vas.

Postoji i opcija da se prijavite za specijalni trening u sklopu posete muzeju gde ćete imati prilike da postanete špijun i rešavate razne probleme sa kojima su se špijuni u prošlosti susretali. Ovo se zove Operacija Špijun i zajedno sa ostalim posetiocima ćete učestvovati u seriji zagonetki, problema i zadacima koje ćete morati odgonetnuti.

Celokupno iskustvo poboljšava i sama činjenica da se prostorije u kojima „špijunirate“ specijalno prave za ovakve zadatke, te možete ponovo iskusiti čari špijunaže.

Takođe, muzej organizuje i još jedan događaj pod nazivom Špijun u gradu tokom kojeg ćete moći da izađete van muzeja i odgonetnete lozinku za tajno oružje. Sama procedura je slična kao i prethodna, osim što ćete biti na znamenitostima u okolini muzeja i zajedno sa grupom posetilaca tražiti skrivene poruke i tragove.

Ovo je nešto najsličnije Džejms Bond filmovima koje smo svi voleli, makar tokom detinjstva. Od opreme ćete imati skoro sve što pravi špijun ima, te verujemo da ćete uživati u vašim zadacima.

Posetioci takođe dobijaju tajni identitet nakon što uđu u muzej. Odmah zatim se svima objašnjava zbog čega je bitan i kako nastaje. Zatim se posetioci vode u sobu za komunikacije u kojoj se upoznaju sa pravim svetom špijuniranja. Prisluškivači postoje sa razlogom, te ćete dobiti i opremu koja je povezana sa njima.

Prisluškivanje mobilnog telefona zvuči zabavno, ali šta sa prisluškivanjem velikog plana za uništenje čitave države ili tome slično? Sve od navedenog će vam biti predstavljeno tokom samog programa muzeja. Ako ste oduvek hteli da se bacite „u kožu“ nekog od poznatih špijuna, ovo je savršena prilika za vas i za vašu porodicu.

Šta još možete videti u muzeju?

Ukoliko vam je ovo kojim slučajem dosadno, ili nemate volje za to, ne brinite – možete da slušate predavanja o špijunima koji su stvarno postojali i učite o njihovim doživljajima, zaslugama i dostignućima. Takođe, možete gledati kratke video snimke o tome ili pak cele filmove sa jednom namerom – pridavanje značaja špijunima koji su žrtvovali dosta toga da ukradu značajne informacije i ispune svoju misiju. Godišnje muzej poseti nešto više od 600.000 posetilaca, od kojih se većina odmah baci na špijuniranje. Ne brinite ništa oko uzrasta, muzej širokim rukama prihvata sve posetioce. Takođe, program je prilagođen svim uzrastima, te će u istom moći da uživaju i deca i stariji građani.

Međunarodni muzej špijuna predstavlja jedno nezaboravno iskustvo u svakom pogledu i toplo preporučujemo posetu ukoliko mogućnosti to dozvoljavaju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *