Ljuljaške za bebe kao spasioci kad je najpotrebnije

Kada u jednu porodicu stigne novorođenče, svi su vrlo uzbuđeni i srećni. Kako dani prolaze i privikavanje poprima obrise rutine, novi roditelji mogu malo da se opuste i nađu način kako da kvalitetno provedu porodično vreme. U moru raznih rekvizita i dodataka za bebe, mnogi od njih će se pokazati kao nepotrebni. Ali, ono oko čega postoji velika saglasnot je da su ljuljaške za bebe najbolji komad nameštaja koji ste mogli da priuštite.

Ne samo da će beba u njoj uživati od prvih dana, već će i vama biti pravi mali pomagač. Nećete moći da zamislite život sa bebom bez ljuljaške za bebu.

Umirivanje i zabava za bebu

Bebe su često u prvim mesecima veoma osetljive i razdražljive. Privikavaju se na svet izvan maminog stomaka, muče ih grčevi, a i sve više žele pažnju i animiranje. Ljuljaška za bebe sa svojim automatskim njihanjem, adekvatnom muzikom i vibracijom vrlo brzo opusti nervoznu bebu, a neretko je i uspava. Oponašanje pokreta koje je beba osećala u materici deluje vrlo umirujuće i pruža sigurnost. Male, plišane igračke možete okačiti i posmatrati kako će vaša beba uskoro započeti komunikaciju sa svojim novim drugarima.

Ljuljaška za bebe pomaže u emocionalnom razvoju bebe

Nisu samo poznate po brzom uspavljivanju bebe, već i u razvijanju nervnog sistema koji je odgovoran za ravnotežu, koordinaciju oko – ruka, kao emocionalni razvoj. Ljuljaška im pomaže da spoznaju gravitaciju, što nisu mogle da spoznaju u maminom stomaku. A ako prenosite ljuljašku u različite prostorije, samim tim što menjate okruženje bebe, pružate joj mogućnost da što više sazna o svetu oko sebe. Muzika i razni zvuci povoljno utiču na razvoj mozga i povezivanje sinapsi, pa u kombinaciji sa njihanjem pružaju bebi razvoj pun zabave.

Kako odabrati pravu ljuljašku za vašu bebu?

Za koju ćete se ljuljašku odlučiti zavisi šta se vama dopada i šta smatrate važnim. Ono na šta treba obratiti pažnju je kvalitet materijala od kog je izrađena ljuljaška, da je stabilna i sigurna, od perivih materijala, koji se lako skidaju sa ljuljaške. Takođe, poželjno je da ljuljaška ne zauzima pola dnevne sobe, da se lako sklapa i da nije preteška. Optimalna težina je oko 10ak kg. Pojas kojim se beba obezbeđuje u ljuljašci treba da bude adekvatan i da ima mogućnost podešavanja. To su neke osnovne karakteristike na koje treba obratiti pažnju. Sve ostalo je stvar vaših želja. Da li će imati jednu ili više melodija, koliko brzina njihanja, vrste vibracije, da li su na baterije ili struju, sve to ostaje na vama da izaberete.
Bezbednost

Ako svoju bebu stavite u ljuljašku, pričvrstite je pojasom koji ne treba da bude suviše zategnut, a ni suviše labav. Nikad ne ostavljajte bebu van vidokruga, tako da uvek možete da vidite da li joj je udobno i da li je bezbedna. Takođe, nije preporučljivo da beba duže spava u ljuljašci, jer je savet pedijatara da je za bebu naprijatnije i najzdravije spavanje na čvrstoj i ravnoj podlozi.

Kada se ruke umore, tu je ljuljaška

Naravno da svoju bebu treba što više da nosite i ljuljuškate, tako joj poručujete da je sve u redu i da je na sigurnom. Ali, kada vas savlada umor i želite slobodne ruke, ljuljaška će vašu bebu njihati i zabaviti, dok vi imate vreme za sebe. Mnogi roditelji se pitaju kako su do sad živeli bez ljuljaške za bebe, što je i više nego dobra preporuka. Ljuljaška za bebe će zajedno sa vama preći dugačak put raznih izazova s kojima se svi novopečeni roditelji suočavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *