prirodno lecenje

Prirodni načini za lečenje ešerihije

Činjenica je da se svako od nas makar jednom susreo sa neverovatno dosadnom i upornom bakterijom poznatom kao ešerihija koli. Kada se pojavi u našem organizmu, ešerihija izaziva crevne i urinarne infekcije, a često je prate i upala pluća i meningitis. Lečenje ešerihije nije nimalo lak poduhvat, naročito zato što antibiotici neće biti dovoljni. Zapravo, najbolji i jedini uspešni način da se izborite sa ešerihijom jeste kombinovanje antibiotika sa narodnom medicinom, tačnije, nekim od ovih 100% prirodnih čajeva:

Čaj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile je najbolji za lečenje bilo koje vrste urinarne infekcije ili zapaljenja mokraćnih kanala. Odličan je čak i za razbijanje kamena u bubregu. Ovaj čaj se priprema tako što se kukuruzna svila kuva tri minuta u već provreloj vodi, zatim se ostavi da se ohladi i pije se najmanje tri puta na dan. Narano, možete ovaj čaj piti i češće.

Čaj od breze

Za lečenje ešerihije tu je i čaj od breze. Za pripremu ovog čaja se koriste listovi breze, ali je važno napomenuti da se pre upotrebe ovog čaja valja posavetovati sa lekarom. Čaj od breze se priprema tako što provrelom vodom prelijete sušene listove breze, a nakon što se ohladi, čaj konzumirate tri do četiri puta na dan.

Čaj od brusnice

Brusnica čini čuda protiv ešerihije! Osim diuretičkih svojstava, ona deluje tako što ne dozvoljava ešerihiji da ostane na zidovima mokraćnih kanala, već je odlepljuje i izbacuje putem mokraće. U pola litra vode skuvajte 30 grama brusnica i kuvajte sve dok polovina vode ne ispari i ostane oko 250 mililitrara. Čaj od brusnice bi trebalo da se pije tri puta na dan i to naročito nakon obroka.

Uvin čaj

Uvin čaj je takođe odličan za borbu protiv ešerihije, a možete ga pronaći u bilo kojoj prodavnici. Ipak, i ovde je jako važno da se prvo posavetujete sa lekarom, pa tek onda počnete terapiju ovim čajem. Zapravo, nijedno lečenje bilo kog zdravstvenog problema ne bi trebalo da se odigrava na vašu ruku!

Čaj od peršuna

Čaj od peršuna je odličan za detoksikaciju organizma i izbacivanja viška tečnosti te je samim tim odličan i za borbu protiv ešerihije. Sušene listove peršuna prelijte vrelom vodom, ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim popijte čaj dok je još topao. Čaj od peršuna bi valjalo piti tri puta na dan, nakon glavnih obroka.

Prirodni lek od peršuna, limuna, meda i maslinovog ulja

U blenderu „smućkajte“ 250 grama korena peršuna koji je dobro opran, 250 grama limuna sa korom koji je takođe dobro opran, 250 grama domaćeg meda i 2 decilitra maslinovog ulja. Dobićete kašastu masu koju potom stavite u staklenu teglu pa u frižider. Pre doručka i večere pojedite po kašiku ovog prirodnog leka koji mogu da konzumiraju i trudnice i deca, samo što će doza biti manja kašika.

Lečenje ešerihije nije lak, a nije ni kratkotrajni postupak. Osim toga, ešerihija često može da se vrati, a da simptome gtovo i ne vidite i ne osetite. Ipak, ako želite da predupredite „posetu“ ove bakterije, jako je važno da vodite računa o higijeni, kako ličnoj, tako i o tome šta jedete i koliko jedete. Unos dovoljne količine vode je takođe važan. Valjalo bi i redovno proveravati urin kako biste znali da li vam ova bakterija preti ili ne, upravo zato što simptomi nisu uvek vidljivi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *