Šta je to što menja imidž restorana i donosi dobru zaradu?

Otvorili ste ugostiteljski objekat, međutim, nemate mnogo posetilaca. Ukoliko ste razmotrili ideje o reklami i već promovisali vaš restoran a profit se nije povećao morate se zapitati šta trebate promeniti u poslovnom rukovođenju i koje efikasne metode primeniti?

Restauriranje ugostiteljskog objekta

Tendencija da se enterijer menja i modernizuje uveliko može privlačiti goste u ugostiteljski objekat. Većina ljudi želi da poseti nešto što je nesvakidašnje i prostor koji ima dobru lokaciju i prijatan pogled. Poželjno je da to bude prostor i otvorenog i zatvorenog karaktera, zatim, u blizini poslovnih centara i turističkih ruta, ali ukoliko vaš ugostiteljski objekat nema takve pogodnosti onda možete igrati na kartu praktičnosti kao na primer imati dobar parking, garderober, adekvatnu ventilaciju, prijatnu temperaturu, udoban nameštaj, kvalitetan pribor za ručavanje i mekano osvetljenje. Stilski nameštaj može promeniti imidž restorana.

Važnost čišćenja i održavanja ugostiteljskog objekta

Čistoću ugostiteljskog objekta nikako ne treba uzimati zdravo za gotovo. Nečistoća je uvek primetna pojedinom oku ma koliko nama delovala neznačajno. To ujedno može oštetiti imidž ugostiteljskog objekta i sprečiti navalu gostiju. Čišćenje i održavanje ugostiteljskog objekta podrazumeva zapravo temeljnost. Pitanje higijene treba primeniti na sva područja objekta, a posebnu pažnju obratiti na kuhinju, toalet i glavni prostor namenjen gostima. Čišćenje i održavanje objekta trebalo bi usmeriti na podove, sve staklene površine, keramičke i tapacirane elemente, tkaninu i tepihe. Ukrasni elementi ugostiteljskih objekata najčešći su skupljači prašine, pa da bi prostor izgledao negovano potrebno ih je više puta u toku nedelje prebrisavati. Čišćenje i održavanje objekta mora biti i svakodnevno, a u tom cilju mnoga sredstva za higijenu mogu se naći na tržištu. Postoje čak i unuverzalna sredstva za čišćenje – različitih površina. Mašine za sudove i šporeti, zatim, kuhinjski elementi jesu mesta kojima se svaki kuvar treba odgovorno baviti. Čistačice koje se trude da održavaju objekat uvek trebaju menjati peškire ili istrošene ubruse i truditi se da ničega ne manjka. 

Kuhinja u ugostiteljskom objektu

Gastronomska nadahnuća umeju biti povezana sa osnovnim utiskom koji jedan ugostiteljski objekat može da pruži. Atmosfera užitka u ukusima jeste faktor koji utiče na porast gostiju. Nacionalna kuhinja veoma je popularna ali ne treba bežati ni od neuobičajenih ukusa poput italijanskih, japanskih, turskih i tako dalje. U menijima se mogu naći specifična jela iz različitih narodnosti širom sveta. 

Osobolje i pristup poslu

Da bi ugostiteljski objekat mogao postići svoje ciljeve potrebno je da ima osoblje koje je posvećeno poslu. Kreativni kuvari, odgovorni konobari i iskusni radnici koji se bave čišćenjem i održavanjem objekta sprečiće mnoge glavobolje i negativne utiske gostiju. 

Higijena ugostiteljskog objekta

Znak izuzetne reputacije restorana uvek je higijena. Potrebno je voditi računa da higijena u ugostiteljskom objektu bude po osnovnim zdravstvenim standardima i da se prostor redovno održava. Na taj način ugostiteljski objekat odavaće sliku udobnosti i brižnosti za zdravlje gostiju. Ukoliko su stolice čiste, tanjiri i pribor bez mrlja, prašina redovno eliminisana, toalet gotovo u svakom momentu čist onda to može razlikovati taj ugostiteljski objekat od nekih drugih i pobediti konkurenciju. 

Uz redovne dezinfekcije, udoban nameštaj, kvalitetnu kuhinju i prijatno osobolje ugostiteljski objekat će sigurno svojom zdravom i prijatnom atmosferom privlačiti veliki broj gostiju.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *