ampule-sa-vakcinama

Šta predviđa zakon u vezi imunizacije zaposlenih?

Dok nas upozoravaju na povećan rizik od zaraze delta sojem COVID-19 virusa, obeležavamo više od godinu i po dana borbe s pandemijom. Ono što je definitivno ogromna razlika između naše borbe na početku i sadašnje borbe, su vakcine koje su nam na raspolaganju.

Međutim, suprotno očekivanjima, odziv na dobrovoljnu vakcinaciju se nije pokazao zadovoljavajućim. Iako smo tokom prvih par meseci pandemije i karantina priželjkivali rešenje, rešenje koje su nam napokon ponudili nismo prihvatili oberučke. Slab odziv na vakcinaciju ne beleži se samo u Srbiji, nego skoro svuda u svetu. Stoga se pokreće i danas aktuelno pitanje obavezne vakcinacije protiv virusa COVID-19.

Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, predviđa mogućnost obavezne vandredne imunizacije za sva lica, ili za određene kategorije lica, ako se utvrdi opasnost od prenošenja zarazne bolesti. Da li to znači da će zaposleni morati da prime vakcinu, čak i ako to ne žele?

Stimulacija zaposlenih da se vakcinišu

Pandemija je donela katastrofalne posledice, ne samo sa zdravstvenog, nego i sa ekonomskog aspekta. U proteklih godinu i po dana, mnogi su morali da značajno smanje kapacitete svog poslovanja, ili da čak na neko vreme potpuno prestanu sa radom. Sada se poslodavci bore s dodatnim problemom, a to je nestašica radne snage. S ovom vrstom problema najviše se muče u ugostiteljstvu, te je naći i zadržati kvalitetnog radnika postala gotovo nemoguća misija.

primanje-vakcine-u-ruku

Poslodavci ne žele da im virus desetkuje broj zaposlenih na minimum četrnaest dana i da na taj način možda čak i ugrozi poslovanje. Zato su spremni da preduzmu određene mere, kako bi bili sigurni da im epidemija neće zakucati na vrata i početi da se širi kolektivom. Odatle i dolaze priče o stimulaciji zaposlenih da se vakcinišu.

Na stolu su uglavnom novčane nagrade, olakšice i slobodni dani – benefiti koje zaposleni može iskoristiti pod uslovom da se vakciniše. Takvi postupci poslodavaca su naišli na podeljene reakcije javnosti, jer ponudu mnogi vide kao uslovljavanje. Postavlja se pitanje da li poslodavac ima pravo da zaposlene uslovljava vakcinacijom.

Uslovljavanje zaposlenih vakcinacijom

Ovde bismo zapravo govorili o obrnutoj “stimulaciji”: nema nagrada ni poklona, nego se kao rizik odbijanja vakcinacije navodi gubitak posla. Poslodavac bi u takvim situacijama mogao da preti privremenim udaljavanjem sa rada bez naknadne zarade, novčanim kažnjavanjem, opomenom s najavom otkaza i, na kraju, otkazom ugovora o radu. Da li je takav scenario uopšte moguć?

Prema Zakonu o radu, ovaj oblik sankcionisanja nije moguć. Zakon je veoma jasan povodom razloga za otkaz i sličnih sankcija, a kao razlog se ne navodi odbijanje vakcinacije. Dakle, ne postoji zakonska opravdanost uslovljavanja zaposlenih vakcinacijom i svaki takav nagoveštaj može se smatrati narušavanjem prava zaposlenih.

Obavezna imunizacija zdravstvenih radnika

Kod zaposlenih u zdravstvu je situacija malo drugačija – Zakon za njih već propisuje obaveznost vakcinacije za određene zarazne bolesti. Da li će se to odnositi i na COVID-19?

Retko ko, ako to nije doživeo na svojoj koži, može da razume kroz šta prolaze medicinski radnici koji rade u crvenim kovid zonama. Za sve medicinare je protekli period bio pravi košmar, a kraj se ne nazire. Baš iz tog razloga, većinu čudi slabiji odziv medicinara. Vakcina ima dovoljno, ali se vakcinacija zdravstvenih radnika ipak odvija sporijim tempom od očekivanog.

Ustav Republike Srbije garantuje nepovredivost fizičkog integriteta. Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kao jedno od načela, predviđa i nepovredivost fizičkog integriteta. Međutim, isti taj zakon predviđa da je pojedinac dužan da čuva sopstveno zdravlje i zdravlje drugih ljudi. Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđa slučajeve obavezne imunizacije i, između ostalog, obaveznu imunizaciju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, protiv određenih zaraznih bolesti.

Obavezna imunizacija se naređuje aktom ministra, u skladu s preporukama SZO, na predlog Zavoda za javno zdravlje i uz saglasnost Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti. Zaključujemo da zakonski osnov u ovim slučajevima postoji, ali se pitanje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika i dalje razmatra. Stav državnog vrha jasno se vidi iz premijerkine izjave: “Obavezna vakcinacija lekara bi otvorila druge probleme i odvela do Strazbura.”

Nama ostaje da vakcinaciji pristupimo prema sopstvenom nahođenju. Prema istraživanjima kojima zasada raspolažemo, vakcine štite od težih oblika bolesti i usporavaju širenje zaraze. Međutim, mnogi postavljaju pitanje koliko su vakcine zapravo istražene, a pokreću se i teorije zavere o mogućim posledicama vakcinacije. Ono što zakon nalaže je da poslodavac ne može radnika uslovljavati vakcinacijom (nešto drugačiji slučaj kod zdravstvenih radnika, ako uzmemo da im je Ministarstvo zdravlja indirektni poslodavac).

Ako smatrate da poslodavac ugrožava vaša prava, radilo se o pravu donošenja personalne odluke o vakcinaciji ili nekom drugom osnovu, obavezno se obratite advokatu. Advokat će vas posavetovati, predočiti vam mogućnosti i pomoći vam da izađete iz situacije koja možda deluje bezizlazno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *