Sve važne karakteristike automobila na akumulator

Koliko vam je vremena bilo potrebno da se odlučite za svoj sadašnji automobil? Koliko ste bili srećni kada je posato vaš? I da li vam je bilo lako i jednostavno odabrati „novog člana porodice“? Pošto je odgovor ne, zar mislite da je lakše izabrati automobil na akumulator za decu?

I oni imaju svoje vrlo jasne specifičnosti, između kojih se vrlo teško vrši odair. Kada su u pitanju autići za decu, postoji nekoliko stvari i nekoliko varijanti na koje bi trebalo da obratite pažnju pri kupovini.

Jačina baterija

Baterija od 6V jačine je idealna za automobile na akumulator za manju decu. Taj autić se kreće rzinom oko 3km/h i preporučuje se za mališane do 3. godine. Idealan je za umereno brzu vožnju, po ravnim terenima (osim ako ne piše suprotno). Postoji varijanta automobila na akumulator sa  2x6V. Taj autić i dalje troši snagu od 6V, ali sa dve takve baterije, postaje stabilniji, jači, može se kretati brže i pogodan je i za veću decu.

Sa baterijom koja ima jačinu 12V, auto na akumulator će moći da postigne brzinu od 6km/h. Baterije mogu biti raspoređene kao 1x12V ili 2x6V. Kako god bilo pogon automobila se uvek nalazi u zadnjim točkovima (osim ako ne piše suprotno). Idealan je za veću decu i njihovu vožnju po nešto zahtevnijim terenima.

Najjači automobili na akumulator imaju baterije jačine 24V. Oni su gabaritniji, jači, brži (dostižu brzinu od 8km/h), moćniji, izdržljiviji i samo za veću decu. Njihov pogon je raspoređen na sva 4 točka. Oni imaju u glavnom po 2 sedišta i pojedini modeli mogu dostići nosivost i do 50kg (BMW X6M). To znači da se u njima mogu voziti i dva deteta od, recimo, 7, 8 godina. Shodno svim karakteristikama za ovakav autić formira se i dobra cena.

Automobil na akumulator koji poseduje bateriju jačine 12V i 2 motora, može se kretati po neravninama, travnatim površinama i pesku. Međutim, to mnogo brže potroši bateriju, jer je napor autića mnogo veći. Zatim, neretko se prljavština, prašina i pesak skupe u točkove i motore, a to automobilu skraćuje vek trajanja.

Automobili na akumulator imaju 2 brzine

U pitanju su takozvane, visoka i niska brzina. Logično, niska brzina je za sporiju vožnju i preporučuje se za malu decu ili veću decu koja nisu često vozila ove automobile. Visoka brzina se preporučuje kada se deca izvešte u vožnji i kada im nisa brzina dosadi. Samo bi trebalo da roditelji imaju u vidu da je razlika između visoke i niske brzine ponekad čak i 3-4 km/h.

Mali start (spori početak) – današnji se modeli izrađuju sa takozvanom opcijom soft start, tj. postepenim ubrzanjem. Nakon 5 do 10 sekundi automobil na akumulator će dostići svoju punu brzinu, ali je poenta u tome da se pri kretanju sada može izbeći šok deteta, što se dešavalo sa starijim modelima koji su imali samo nagli start.

Običan ili lakiran automobil?

Naravno da se automobili na akumulator za decu izrađuju od čvrste plastike. Reč je samo o drugačijij završnoj obradi, gde je plastika dodatno obojena lakom, a automobil ispoliran, kako bi se postigao visoki sjaj, odnosno uverljiva imitacija karoserije pravog automobila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *