Beskontaktno plaćanje telefonom – savremene tehnologije u svakodnevnoj upotrebi

 

Banke unapređuju svoje usluge i tako dolazimo do najsavremenijih načina za online plaćanje i transfer novca, brzo i jednostavno. 

M-banking aplikacija je otvorila mogućnost da se lako i jednostavno pristupi računu i donela mogućnost da se u okviru nje otvore i drugi načini za beskontaktno plaćanje telefonom i lakši pristup računu i ispunjavanje obaveza.

Šta je to beskontaktno plaćanje telefonom?

Beskontaktno plaćanje telefonom je usluga koja koristi telefonsku mogućnost NFC i aplikacije digitalizuju karticu i gde se on samo prinese na terminal za beskontaktno plaćanje.

Dakle, kao što postoje kartice za beskontaktno plaćanje, danas su se razvile i druge opcije pa sposobnosti telefona i brze verifikacije obezbeđuju da se ne brine o karticama, gotovini, novčaniku već sve stoji na telefonu i samo on vam je potreban da bi izvršili plaćanja.

Ovo je velika novina kojoj se mnogi raduju i definitivno olakšava svakodnevne novčane transakcije uvek i svuda. Beskontaktno plaćanje telefonom je sigurno jedno od internet novina i može dovesti do potpunog potiskivanja gotovine iz upotrebe, ali i platnih kartica koje su nam svima trebale.

Kako izgleda aktiviranje opcije beskontaktnog plaćanja?

Svi telefoni koji poseduju Android softver sa Google store preuzimaju posebnu aplikaciju konkretne banke. I Iphone mogu imati ovu uslugu i aktiviraju apple novčanik gde se skladište kartice, podaci i sistem verifikacije.

Prilikom plaćanja pristupite programu, izaberete karticu i izvršite beskontaktno plaćanje telefonom.

Sigurnost je važan deo ovog sistema pa svaka banka pokušava da to uradi tako da se aplikacija jednostavno koristiti, da se plaćanje ne usporava, a da se zaštite od zloupotrebe. Jedan od dobrih sistema jeste da se aplikacija otključava uz skeniranje prsta ili lozinku, a da se transakcije do 10.000 dinara i onda kada nisu uzastone izvršavaju bez verifikovanja.

Apple Pay ima drugačiji sistem gde korisnik dok plaća ujedno skenira i prst ili može da se verifikuje jednostavnim skeniranjem lica pre plaćanja. 

Koja god se aplikacija instalira, ovo je odličan način da se raspolaže sa svojim novcem jer svi mi gde god idemo nosimo telefone i to je nešto što sigurno nećemo zaboraviti pa je dobro kada su sve kartice na jednom mestu i uvek dostupne.

Internet se koristi u sistemu bankarskog poslovanja i pokazuje kolika je zapravo njegova moć kada se koristi za olakšavanje svakodnevnih poslova.

Mnogi će reći da je to možda i nepotrebna aktivnost, ali zapitajte se koliko puta u toku dana posežete za novčanikom, novcem i karticama. Na to dodajte da ih imate nekoliko istovremeno, da svaki put treba naći odgovarajuću, razmišljati gde ste je ostavili nakon plaćanja, a uz to samo plaćanje često podrazumeva potpisivanje, ukucavanje koda…

Beskontaktno plaćanje telefonom je usluga koja je postala veoma praktična i važna za svakodnevno izmirivanje obaveza gde se skeniranjem ekrana telefona vrši plaćanje, bez nošenja kartica i bez ikakvih posebnih provera.

Sistem obezbeđenja je jak i isključuje mogućnost zloupotrebe i podizanja novca bez dozvole. Može se koristiti i na android i na IOS platformama, a račun je bezbedan kao i sredstava na njemu.

Kako vam se čini ovaj način plaćanja ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *