Kako da Vam kupatilo izgleda modernije? Tuš paravani su odlično rešenje

Najnoviji trend u uređenju kupatila je definitivno minimalizam. I do se nekada pod lepo uređenim kupatilom smatralo ono koje ima glomaznu i upadljivu sanitariju, danas to nije slučaj. Pločice su i dalje ostale glavne kada je u pitanju određivanje izglea kupatila, ali sve su popularniji tuš paravani. Ugrađuju ih i oni koji imaju velika kupatila, ali i oni sa malim kupatilima koji moraju da se potrude da najpametnije iskoriste svaki centimetar prostora.

Šta su tuš paravani?

Paravani za tuš kabine su stakleni paneli koji se pričvršćuju uz zid i na podne pločice ili tuš kadicu. Oni mogu imati vrata ili se iza paravana može ulaziti slobodno. Ukoliko se paravan postavlja na pod, bez kadice, onda se pre toga mora uraditi ravnajući sloj na podu kupatila i napraviti pad ka slivniku, kako se voda ne bi razlivala po celom kupatilu.

Zbog čega su paravani toliko popularni?

Osim što jako lepo izgledaju u prostoru i ne narušavaju izgled kupatila, kao zavese koje se stavljaju oko kade, tuš paravani zauzimaju daleko manje prostora od kada i onih starijih modela tuš kabina. Pošto nema debelih postolja koja zauzimaju mesto u podnožju kabine, u kupatilu ostaje dovoljno mesta za postavljanje većeg lavaboa. 

Kada se ovo uzme u obzir jasno je da su tuš paravani idealni za mala kupatila koja je jako teško urediti. Osim što ne zauzimaju previše prostora, zbog jednostavnog dizajna i zbog toga što su prozirni, oni ne smanjuju kupatilo vizuelno, ne dominiraju prostorom, pa se, između ostalog, i zbog toga oni koji imaju mala kupatila odlučuju za njih. 

Pored toga što zauzimaju malo mesta u kupatilu, pa ostaje više prostora za ostalu sanitariju i kupatilski nameštaj, tuš paravani se mnogo lako održavaju. Obzirom na činjenicu da su paravani toliko jednostavno dizajnirani, njih je dovoljno naprskati sredstvom za čišćenje stakla i prebrisati krpom. Velika prednost kod održavanja paravana je to što nema nikakvih šina i prevoja u koje se može skupljati vlaga i stvarati buđ koja se nikada ne može u potpunosti očistiti. 

Predlozi za uređenje kupatila

Ako je Vaš izbor da ugradite tuš paravan u kupatilo, sa dizajnom se možete igrati. Ukoliko baš želite da vizuelno odvojite prostor za kupanje, možete da postavite podne i zidne pločice druge boje i na taj način postignete to vizuelno odvajanje. 

Jedna od ideja koje se mogu naći u časopisima za uređenje doma je i druga boja podnih pločica koja bi izdvojila deo iza paravana.

Pošto su tuš paravani prozirni ne morate da vodite računa o njihovom uklapanju uz boju pločica i kupatilskog nameštaja, pa se tu možete poigrati. Napraviti kontrast ili odabrati da sve bude u jednoj boji, a onda dodati osvetljenje koje će dodatno naglasiti sve elemente u kupatilu. 

Tuš paravani za kade

Inače, ukoliko već imate kojom ste zadovoljni i ne želite da je izbacujete iz kupatila, a imate problem sa prskanjem vode u toku kupanja i mrzite one klasične zavese koje se stavljaju oko kade, postoji rešenje i za to. To su tuš paravani za kade koji se lako montiraju i daleko su elegantnije rešenje od zavesa. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *