Na koji način nove veš mašine čuvaju novac i vreme?

Da li ste fan starih kućnih aparata i uređaja? Na našim prostorima se i dalje u velikoj meri može čuti to da su nekadašnji uređaji bili mnogo bolji, da su bolje radili, da se nisu kvarili (što i nije neka istina), te da su razočarani bili kada je došlo vreme za promenu. Najčešće se sve ovo odnosi na veš mašine. Fanovi starih uređaja su uvek u ovakvom raspoloženju, ali samo dok ne osete sve blagodeti koje donosi sa sobom noviji uređaj i savremena tehnologija. 

Krenimo od najčešće rečenice, a to je da se ranije uređaji nisu toliko kvarili. Gledano s ove vremenske distance, to je sasvim moguće, budući da se veš mašine i nisu uključivale toliko često kao danas, što zbog vremenskog perioda rada za jedan ciklus pranja koji je odvlačio veliku količinu električne energije, koja nije mogla da se koristi u svakom momentu, ako ništa drugo uglavnom nisu mogla da budu uključena istovremeno dva do tri potrošača energije. S druge strane, shodno činjenici da su kućni uređaji bili veoma skupi i te kako su se štedeli, pa se za manju količinu veša ili ono šta nije toliko isflekano biralo da se opere ručno, a ne da se uključuje mašina za to pranje. I to je već dovoljna činjenica zašto su se uređaji manje kvarili, odnosno dugo vremena radili bez ikakvih problema. Danas se mašine za pranje veša uglavnom koriste svakodnevno, pa je tako i očekivano da su kvarovi češći. Ali, hajde da vidimo kako to nove veš mašine još čuvaju vaše vreme i vaš novac. 

Napredne karakteristike savremenih uređaja

Da nije bilo potrebno da se usavršavaju i napreduju, veš mašine starog kova bi ostale iste u upotrebi i do danas, a ujedno bi se na taj način i proizvodile. Međutim, današnji modeli mašina za pranje veša su brže u radu, značajno efikasnije, imaju veći broj programa za pranje o čemu ćemo i detaljnije pričati, ali su i jednostavnije za upotrebu. S druge strane, mnogo značajnije jeste to da današnje veš mašine, bile smart ili ne, koriste značajno manju količinu vode za pranje od nekadašnjih, manju količinu električne energije, kao i deterdženata. Svekupuno, utiču na efikasnije pranje veša, očuvanje životne sredine, a sve zajedno na čuvanje i vašeg novca i vašeg vremena. 

Veliki broj različitih programa za pranje veša

Pokušajte da se prisetite starijih modela veš mašina, onih koje su bile zastupljene skoro kod svih pre nekoliko decenija. Nekoliko dugmića i jedan točak, a sve to za svega tri do četiri programa za pranje veša. Svaki od njih trajao je najmanje dva sata. Današnje mašine za pranje veša imaju bar desetak programa osmišljenih za različite vrste tkanina, različite nivoe zaprljanosti, od onoga za veoma prljav veš, pa do programa koji je potreban kako bi se tkaninee isključivo osvežile. Sve je to učinilo da se veš mnogo brže pere, da se čuvaju tkanine od tanjenja i uništavanja tokom pranja, što ujedno znači da će vam biti ušteđeni i vreme i novac.

Inverter motori

Za razliku od nekadašnjih, danas se veš mašine mogu birati sa inverter motorima. I dok su inverter uređaji poznati kada su u pitanju klima uređaji, inverter motori mašina za pranje veša su nešto o čemu se kupci ne edukuju previše. Inverter motor označava motor koji nema četkice, a samim tim nema nepotrebnog trenja koje izaziva veliku buku i habanje. Već je logično da vas rad mašine za pranje veša danas ne uznemirava svojim zvukovima, a i sama ostaje „zdravija“ u programima rada, kao i same tkanine koje se peru u  njoj. 

Preporuka: Haier veš mašine

Ono šta je uvek potrebno, a posebno kada je tržište pretrpano različitim brendovima i modelima različitih uređaja, jeste preporuka nečega što garantuje kvalitet i rada i dugotrajnosti. Haier veš mašine su prema preporukama korisnika definitivno jedne od onih koje se savetuju za kupovinu svima. Haier veš mašine vam pružaju sve prednosti koje savremene uređaji treba da poseduju, uz garanciju i kvaliteta i dugovečnosti, što su uvek dve najvažnije stavke koje je potrebno gledati u potražnju, dok su biranje modela i funkcija deo koji prilagođavate sopstvenim potrebama i zahtevima svog doma. 

Važne funckije novih modela veš mašina

Kada već govorimo o tome koliko su kvalitetniji savremeni modeli veš mašine u odnosu na starije, ono šta mora da se pomene jesu određene funkcije koje današnji modeli uvek imaju. Na prvom mestu tu je mogućnost ukidanja centrifuge, kao i centrifuga koja je uništava tkaninu. Nekadašnji modeli su imali veoma snažne centrifuge koje bi uništavale tkanine vremenom, iako ne bi uspevale u potpunosti da iscede vodu iz nje. S druge strane, opcija za isključivanje centrifuge nije ni postojala. Današnji modeli imaju efikasne, bezbedne centrifuge, tako da se i period sušenja veša i te kako skratio, što direktno utiče na uštedu vremena svih nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *