Šest činjenica koje treba da znate o zidnim krevetima

Ako ste trenutno u fazi opremanja ili renoviranja stana onda verovatno razmišljate i o kupovini, odnosno zameni nameštaja. Nameštaj predstavlja vrlo važan deo svakog doma i ne samo u estetskom smislu, već i u funkcionalnom. Krevete za spavanje uvek treba birati samo na osnovu jednog kriterijuma, a to je udobnost. Bilo da se opredeljujete za bračni krevet, krevete na rasklapanje, garniture na rasklapanje, ili fotelje koje se koriste kao kreveti za spavanje morate da razmišljate o njihovoj udobnosti.

Zidni kreveti su sasvim jedna nova i drugačija priča i ne biraju ih samo oni koji imaju manjak prostora u svojim stanovima. Ukoliko se još uvek niste doneli odluku koji nameštaj ćete kupiti, informišite se i o karakteristikama zidnih kreveta:

Mogu biti fiksirani samo na čvrste zidove

Za ovu vrstu nameštaja, odnosno za zidne krevete morati imati preduslove, a najvažniji od svega jeste da imate čvrste zidove. To je najbitniji element sigurnosti kada su u pitanju ovi kreveti. Naime, ne možete instalirati ove krevete ukoliko na primer imate gipsane zidove, time se može ugroziti bezbednost. Tako da, ukoliko nemate črvste zidove, onda ćete morati da razmislite o drugim komadima nameštaja, funkcionalnim garniturama, foteljama i slično.

Zidni kreveti – izuzetno funkcionalni

Kao što je već rečeno na početku, zidne krevete ne biraju samo oni koji imaju manjak prostora. Jednostavno, postoje oni kojima ovakav mehanizam savršeno odgovara. Naravno da su zidni kreveti najbolje moguće rešenje kada nemate mnogo mesta u stanu. Najbolje o tome govori činjenica da deo zidnih kreveta čini i radni sto, tako da kada se oni sklope, onda dobijate radni prostor. Ili jednostavno slobodan prostor, ukoliko ne želite da vaš zidni krevet ima bilo koje dodatne elemente.

Cena zidnih kreveta

Kada se govori o bilo kojim vrstama nameštaja, važno je dotaći se i pitanja cene. Zidni kreveti nisu izuzetno skupi, njihove cene se kreću od 50.000 do 100.000 dinara, a to sve zavisi od veličine i oblika. Na primer zidni krevet na sprat će vas koštati 100.000 dinara, dok će vas zidni krevet dimenzija na primer 200×140 koštati oko 60.000 dinara. Tako da cena zavisi i od vaših potreba i želja. Ove cene se ne razlikuju mnogo od ostalog nameštaja. Na primer i ugaone garniture je moguće pronaći za oko 50.000, a fotelje na rasklapanje su nešto malo jeftinije, oko 20 do 30.000 dinara. Tako da kupovinom zidnog kreveta u odnosu na cene garniture i fotelja nećete proći znatno skuplje.

Lako se sklapaju i rasklapaju

Iako na prvi pogled deluje komplikovano i zahtevno, ovi kreveti su napravljeni tako da su vrlo jednostavni za upotrebu. Zaista vam neće biti potrebna posebna snaga kako biste sklopili ili rasklopili ovaj krevet, čak vam može biti i izuzetno zabavno. Procedura je slična kao i sa garniturama i foteljama na rasklapanje, samo što ovaj krevet dižete u vis, ali to je u ovom slučaju vrlo jednostavno.

Izdrživost do 250 kg

Možda bi trebalo da imate u vidu da je ograničena izdrživost ovog kreveta i ona iznosi 250 kilograma. Međutim, shvatićete da je ovo zaista prihvatljivo i da ova činjenica ne treba da vam predstavlja bilo kakav problem.

Bez mogućnosti rizika

Verovatno će se mnogi pitati da li je spavanje na ovim krevetima bezbedno i da li mehanizam funkcioniše savršeno. Odgovor je da. Zapravo, ove vrste kreveta su vrlo bezbedne i bez bilo kakvog rizika da se on u toku noći može pomeriti i ugrzoiti vas. Sastavni deo ovog kreveta čini kočnica, koja je ključna i kada je krevet sklopljen, ali i kada je rasklopljen.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *