Aluminijumski prozori i vrata za bolju izolaciju u vašem domu

Jedna od najvažnijih stvari kada je u pitanju dom, bilo da se radi o kući ili stanu, jeste da ima kvalitetnu i dugotrajnu izolaciju.Naravno, postoji kako spoljašnja, tako i unutrašnja izolacija, bez kojih jedan objekat ne može dugo ni da odoli brojnim spoljašnjim faktorima, ali pored toga, izolaciju čini i kompletna stolarija koju vaš dom ima. Od toga u kakvom je stanju, kolike je starosti, te od kog materijala je izrađena, toliko će vaša stolarija i biti dobar ili loš izolator. Zbog svega toga, danas pričamo o najvećoj i najvažnijoj promeni koju bi trebalo da učinite u svom domu, ako već niste, a to je postavljanje aluminijumske stolarije.

Aluminijumska stolarija

Činjenica da su pre deceniju i više, na većini stambenih objekata prozori i vrata bili uglavnom od drveta, čini sasvim razumljivom statistiku da je većina toplotne energije trošeno bespotrebno, te da je prostorije bilo skoro nemoguće zagrejati ili rashladiti tako da se određena temperatura konstantno održava. Drvena stolarija je funkcionalna savršeno dok je nova, ali kako je podložna promenama usled faktora koji na nju utiču, zahteva brojna ulaganja, kao i menjanja. Za razliku od nje, aluminijumska stolarija je nešto što je potrebno svakom domu, jer pored toga što predstavlja savršen dodatak izolaciji jednog doma, ona ne podleže lako spoljašnjim faktorima, kao što su promene vremena, vlažnost vazduha, i uopšte kiša, sneg, vetar, jer je napravljena od veoma izdržljivog materijala, koji decenijama može da stoji nepromenjen, a unutrašnji mehanizam je ojačan metalom. Mnogi i dalje vole drveni izgled stolarije, pa mogu rešenje pronaći u spoju aluminijum dvro stolarije. Aluminijumska stolarija jeste najbolji način da zaštite svoj dom, te ujedno smanjite mesečne troškove kada su u pitanju električna energija, te potrošnja ogreva i derivata koji za grejanje koristite.

Aluminijumski prozori

Čak i kada su duplo postavljeni, drveni prozori nakon nekog vremena popuštaju i samim tim propuštaju vazduh i vlagu unutar prostora. Za razliku od njih, aliminijumski prozori se postavljaju po jedan, ne dupli, jer za to nema nikakve potrebe. Jedino šta je duplo, jesu stakla, što obezbeđuje dodatnu toplotnu izolaciju doma. Osim toga, aluminijumski prozori su dobra  zvučna izolacija, pa vam više neće smetati glama sa ulice, prolazak motornih vozila, ukoliko ste imali ranije sa tim problema, a ni prašina neće moći da uđe u vaš dom kada je prozor zatvoren, jer aluminijumski prozori savršeno dihtuju i čuvaju vaš dom od svega. Uz njih ćete osetno manje trošiti za grejanje tokom zimskih meseci, a i svakako, brže ićete uspeti da je rashladite i tu temperaturu održite, bez konstantnog rada klima uređaja.

 

Kada već rešite da postavite aluminijumsku stolariju, onda neka sve ide u paketu, pored prozora, potrebna su i aluminijumska vrata. Ovo ne važi toliko za unutrašnja, koliko je bitno da budu postavljena aluminijumska ulazna vrata, budući da spolja dolazi hladnoća, odnosno toplota u letnjim mesecima. Pored toga, aluminijumska ulazna vrata uz sve odlične karakteristike toplotne izolacije, imaju još jednu veoma važnu osobinu, a to je veća bezbednost doma. Unutrašnjost aluminijumskih vrata je metalno ojačana, brave u njima mogu biti sigurnosne, što svaki nasilni upad u vaš dom čini dosta težim, skoro nemogućim, pa ćete tako imati mnogo veći osećaj sigurnosti i prijatnosti u svojoj kući.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *