Bez čega sve jedan muškarac ne kreće na letovanje

Jedan od bitnijih događaja tokom godine, ako ne i najbitniji, jeste odlazak na godišnji odmor za one koji rade, raspust za one koji se školuju.

Odmor svakom prija, to je nije ništa čudno. No, pre odlaska na more, što je nekako najčešći izbor za letnji odmor, potrebno je adekvatno se pripremiti. Čak i oni koji nisu toliko organizovani u smislu „poneti sve što bi mi moglo trebati“, bez nekih stvari ne kreću na plažu. Očekivano, situacija je manje komplikovana kod žena nego kod muškaraca, barem u pogledu stvari koje je potrebno poneti.

Na sunce pre svega – bezbedno

Godinama unazad se govori o tome koliko se treba čuvati sunca – ono je blagotvorno za nas, ali nije više tako bezazleno. Naime, sa toliko priča o štetnom uticaju ultraljubičastih zraka na kožu, ne smemo se prema sebi ponašati neodgovorno. To podrazumeva da se, dakle, od sunca štitimo – kremama za sunčanje, zatim odećom koja je lagana i prijatna, i pokriva sve delove tela kada smo na jakom suncu, kao i šešire za zaštitu glave, i naočara za zaštitu očiju od zračenja. Svakako, ono o čemu pre svega treba voditi računa jeste da se izbegava sunce u periodu kada je najjače, s tim da nam ponekad i u hladovini treba zaštita. 

Dilema – šorc za kupanje ili klasični slip

Kada je u pitanju moda na plaži, kod muškaraca se ona svodi na papuče i šorc za kupanje ili kupaće gaće. Reklo bi se da tu nema mnogo o čemu da se razmišlja, ali ipak postoji dosta modela koji izbor čini težim. I dok se jači pol pre svega vodi udobnošću, priča kao da nas vodi u korist šorceva za kupanje – i to onih koji su napravljeni od posebnih udobnih, ali i izdržljivih materijala, a zatim i da budu urađeni u modernim dezenima. Za kupaće gaće se odlučuju oni koji ne vole da im bilo šta mokro „šeta“ oko noge, odnosno oni kojima ne smeta osećaj stegnutosti koji pružaju slip modeli. Zaključak koji bi se mogao izvesti jeste da je udobnost na prvom mestu, ali da muškarci i te kako vode računa o trendovima, te biraju aktuelne boje i dezene.

Korisni gedžeti za sve bez čega ne mogu

Poznato je koliko muškarci vole sve napravice koje oličavaju poslednje reči tehnologije. Situacija je danas takva da ima mnoštvo pomagala koji se koriste za one stvari koje su nam danas tako važne, pre svega za telefon. Najpre nam je potrebna zaštita od vode i peska za njega – a to omogućavaju različiti modeli futrola, kao i onih koje se koriste za vodu. Zatim, i pametni GPS satovi su voljeni među muškarcima, kao jedan od nezaobilaznih aksesoara, njima omiljenih. Oni omogućavaju da se isprate različite aktivnosti, od toga gde se krećete, do procene fizičke aktivnosti i primanja poziva i poruka. Slušalice i blutut zvučnici, kao i rezervne baterije koje su neophodne u trenucima kada je baterija na telefonu pri kraju a avanture tek počele. Jednostavno rečeno, sve što je vodootporo i što će doprineti našem osećaju sigurnosti i zadovoljstva, dobro došlo je i na plaži.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *