Koliko je važna motivacija na poslu

Motivacija je ključna za uspjeh u bilo kojoj području života. Ona je često ključna za postizanje naših ciljeva i ostvarivanje naših snova. Motivacija postaje još važnija kada uložimo napora da se prilagodimo novim situacijama, promenama i izazovima. Uspešni ljudi imaju jaku motivaciju koja im pomaže da rade na ciljevima i ostvare svoje snove. Motivacija može značajno uticati na život ljudi. Ona nas podstiče da se fokusiramo na određene ciljeve i da se angažujemo u aktivnostima koje će nam pomoći da ih postignemo. Ona nam omogućava da učinimo korake ka ostvarenju svojih snova i da steknemo uspeh u različitim oblastima života. Ona takođe može pomoći da se osećamo zadovoljnim i ispunjenim, jer tokom nastojanja da postignemo svoje ciljeve, mi stičemo novi nivo samopouzdanja i samopoštovanja. 

Da li je motivacija najbitnija stvar za uspeh na poslu 

Motivacija zaposlenih je izuzetno bitna za uspeh na poslu. Motivacija predstavlja energiju čiji kvalitet i intenzitet utiče na našu sposobnost da postignemo ciljeve i dođemo do uspeha. Ako ste motivisani, bićete spremni da uložite velike napore da postignete zacrtane ciljeve. Motivacija vam takođe pomaže da ostanete motivisani da budete produktivni i da pronalazite kreativne načine za postizanje uspeha. I onda uspesima nema kraja, svaki korak uspešno vodi ka cilju.

Od čega zavisi motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih zavisi od njihovih očekivanja, potreba i ciljeva, njihove želje, uslova, njihove sposobnosti i spremnosti da se suoče s izazovima, kao i od načina na koji organizacija postavlja i rešava probleme. Motivacija podrazumeva da se zaposlenici osećaju cenjeno, da imaju mogućnost napretka, da imaju uspešne izazove i da im se pruže prilike za razvoj. Takođe, zaposlenici treba da dobiju nagradu za svoje uspehe u obliku pohvale, dodatnih plata ili drugih pogodnosti.

Kako se sve može motivisati radnik 

Postoje mnoge načine da se zaposleni  motivišu, uključujući sledeće od poslodavca: Pružanje konkretne nagrade za uspešno odrađen posao. To može biti bilo dodatna plata, povišica, nagrada ili slično, omogućivanje zaposlenicima mogućnost napretka, nagrađivanje  za napredak u karijeri. Davanje poruke  zaposlenicima da su važni i da je njihov rad veoma uspešan kao i davanje novih izazova za sticanje nekih novih znanja i veština.

Zbog čega je važno da zaposleni budu motivisani

Motivisani radnici će biti više uključeni u posao i pokaza će veći interes za napredovanje u karijeri. Motivacija je vrlo važna za uspjeh bilo koje organizacije jer će radnici biti motivirani da nastave raditi najbolje što mogu. Motivisani  radnici će biti spremniji da preuzmu izazove i da preuzmu odgovornost za svoje postupke. Takođe, motivisani radnici biće manje skloni otpuštanju i oni će biti  spremniji da se prilagode promenama u okruženju.

Šta su rekli poznati o motivaciji radnika 

Motivacija je ključna za stvaranje produktivnih radnih okruženja i postizanje poslovnih ciljeva. Kada je radnik motivisan, on je sposoban postići izvanredne rezultate i značajno pridoneti uspehu organizacije.“ – Simon Sinek

Motivacija je ono što nas pokreće. Motivirani radnici obično postižu puno više nego ne-motivisani radnici.“ – Richard Branson

Ako želite da vaša organizacija bude uspešna, morate znati kako da  motivišete vaše radnike. Kada su radnici motivisani, oni će biti sposobni postići velike rezultate.“ – Steve Jobs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *