Čili i veseli u susret proleću

Zima ima dosta svojih čari i lepota: od snega u kojem deca, a čak i odrasli uživaju do bezbroj praznika, koje provodimo sa porodicom i prijateljima. Za većinu ipak ona predstavlja naporan period godine zbog hladnoće i boravka u zatvorenom prostoru. No, napokon je tu pred nama po mnogima i najlepše godišnje doba – proleće. Dan postaje sve duži, vreme toplije, priroda se budi… Sve miriše, cveta i peva. U tom pravcu krenite i vi, ako već niste. Sredite svoj garderober, stan i pripremite svoju figuru za nadolazeće lepo vreme.

Očistite kuću i osvežite prostor nameštajem

Posle zimskog perioda, kada se ne rade velika spremanja, sa prvim danima lepog vremena krenite sa čišćenjem svog životnog prostora. Operite zavese, obrišite prozore, istresite tepihe i vaš dom će da zablista. Osim čišćenja možete osvežiti prostor i detaljima, kao što su novi jastučići na vašoj ugaonoj garnituri ili drugi prekrivač. Ukoliko hoćete još promena da unesete, a da vas pri tom to ne košta, razmestite nameštaj. Premestite kauč na drugi kraj sobe, a prema tome rasporedite i ostale komade. Efekat je neverovatan. Ukoliko ste u mogućnosti da se častite novim komadom nameštaja, učinite to. Ponudu kvalitetnog nameštaja možete pogledati na ovom sajtu.

Kreveti po meri spavace sobe

Spremite garderober

Došlo je vreme da džemperi i debele jakne odmore do sledeće zime i uklone se iz garderobera, te stoga ih operite, namirišite i odložite, a one koje ne želite više da nosite, poklonite nekome kome su potrebni. Isto uradite i sa ostalom garderobom. Prolećne stvari pripremite za upotrebu, provetrite i ispeglajte. Pogledajte čime raspolažete i dokupite ono što mislite da će vam još biti potrebno.

Cipelar

Kao i zimsku garderobu, tako i obuću treba srediti i odložiti do sledeće sezone. Obrišite zimske cipele i čizme, premažite zaštitnom kremom i ostavite ih u cipelar. Prolećne patike i espadrile očetkajte, osunčajte i spremite za vesele korake. Možete polako da pripremite i svoje papuče, jer leto je blizu!

Sredite liniju

Tokom zime, zahvaljujući brojnim praznicima, mnogi od nas dobiju nekoliko kilograma viška i to im zasmeta tek kada dođe vreme za skidanje zimske garderobe. Zato je proleće idealno vreme za skidanje kilograma iz više razloga. Lepo vreme mami nas napolje, u prirodu, a priroda je idealna za šetnju, vežbe i vožnju bicikla. Fizička aktivnost, osim što povoljno deluje na našu spoljašnjost, ima dosta blagodeti i na unutrašnjost, oslobađa nas stersa i napetosti, opušta i čini nas srećnijijm i rasterećenijim. Blagodeti su brojne, zato odaberite neku od aktivnosti u prirodi i dovedite svoje zdavlje i telo do savršenstva.

Hranite se zdravo

Zahvaljujući modernim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji tokom cele godine smo u mogućnosti da kupujemo sveže voće i povrće, a u rano proleće je ponuda posebno raznovrsna. Posle zimske teške i masne hrane, priuštite sebi detoksikaciju organizma, očistite ga od svega što se nakupilo u prethodnih nekoliko meseci. Sveže i zdrave namirnice uneće preko potrebne vitamine i ostale korisne elemente u vaš organizam i dati mu novu snagu.

Budite pozitivni

Pored svega navedenog potrebno je još samo da budete pozitivni i da na život gledate sa vedrije strane. Osvrnite se oko sebe, primetite sve ono dobro što imate i budite zahvalni na tome. Uživajte u svakom danu, jer svaki je jedinstven i neponovljiv.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *