Dečiji trotineti – najbolja zabava u proleće

Kako je došlo proleće, dečji trotineti su sigurno sjajna stvar koja će zabaviti svakog mališana tokom sunčanih dana. Lako se savladava, i već posle par puta deca mogu da se zabavljaju na otvorenom, do mile volje. 

Koje su prednosti dečijih trotineta

Ne samo da je uz njih bolja zabava, već trotineti pružaju razne druge benefite po decu. Vozeći se na njima, mališani razvijaju svoju koordinaciju pokreta i motoriku. Svoje ruke moraju da drže na trotinetu, i pomoću njih, zajedno sa nogama, da balansiraju sredstvo da bi održali pravac kretanja. Na taj način deca pokreću ceo koštano-mišićni sistem, a trotinet takođe doprinosi boljem raspoloženju i utiče pozitivno na kardiovaskularni sistem. 

Dečiji trotinet je sjajna stvar kada se vaš mališan umori od dugog hodanja ili ne želi da hoda. Vama kao roditelju biće olakšavajuće ako svog mališana budete samo pridržavali na trotinetu, nego da ga rukom pogurkujete da nastavi da se kreće peške. Dodatna prednost jeste ta što ovo prevozno sredstvo za decu ima podesive ručke, tako da se mogu prilagoditi visini svakog deteta. 

Inače je potpuno bezbedno sredstvo po okolinu, i odličan izbor za porodice u pokretu. Iako se trotineti proizvode uglavnom za uzrast dece od 3+ godine, postoje oni koji su laki, tako da ih i manja deca mogu savladati jednostavno. 

Možete ih pronaći u raznim bojama i dezenima, zbog čega će ih vaši mališani posebno obožavati i biće njihova glavna igračka tokom sunčanih dana. Dodatak jeste i svetlo, koje se nalazi na prednjem delu, što je idealno za vožnju u predvečernjim ili noćnim časovima. 

Pogledajte na internetu iskustva drugih o provereno dobroj prodavnici dečje opreme i naručite jedan trotinet za svog dečaka ili devojčicu. 

Trotinet za bebe po vašoj želji

Ako je vaša beba počela da hoda, slobodno možete početi da razmišljate o kupovini trotineta za bebe, što će pomoći u njenom daljem razvoju. Ove trotinete možete lako prepoznati, jer su karakteristični po sedištu, te stoga imaju i ulogu tricikla. Zapravo, u pitanju je višefunkcionalno prevozno sredstvo, koje možete naći u svakoj bolje opremljenoj prodavnici dečije opreme. Pogledajmo u nastavku koje sve trotinete za bebe možete naći:

  • 5u1 trotinet za bebe namenjen je za uzrast preko 12 meseci. Karakterišu ga svetleći točkići, PVC sedište koje se može podesiti, zadnja kočnica, neklizajuća podloga, prednja korpa. Uz pomoć zadnje ručice za guranje, ovaj trotinet može biti i guralica.
  • 5u1 trotinet za decu namenjen je za uzraste 3+, a možete ga naći u raznim bojama. U pitanju je stabilan, izdržljiv trotinet, koji ima malu korpu na prednjem delu, svetleće točkove, oslonac za noge koji se ne kliza, kao i podesivo sedište i ručku za guranje;
  • 3u1 trotinet za decu je za uzraste od dve do šest godina i postoji u bojama za dečake i devojčice. Reč je o jednom izdržljivom transformersu, jer ga dete može lako prebaciti iz sedećeg u stajaći položaj jednostavnim pritiskom dugmeta. Stabilan je tokom vožnje i pruža podršču deci koja su tek počela da voze trotinet, jer predstavlja i trotinet za bebe i tricikl.
  • 4u1 trotinet za decu i guralica namenjen je za dečake i devojčice koji imaju do 50kg i barem 15 meseci. Lako se transformiše iz guralice u trotinet. Sadrži i dugme pomoću kog se upravljač zaključava, te se točkići mogu pomerati samo napred-nazad, dok kao otključan daje mogućnost mališanima da skreću i menjaju smer kretanja. 

Iznenadite svog mališana na vreme nekim od ovih trotineta, i sigurno ćete mu odvući pažnju od držanja mobilnog telefona tokom ovih sunčanih dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *