JARBOLI ZA ZASTAVE: KORAK PO KORAK – OD KUPOVINE DO UPOTREBE

Možda ovo nije tema o kojoj ćete razmišljati svakodnevno, ali je svakako jedna od onih koje su vam na umu ako imate svoju kompaniju ili radite na unapređenju eksterijera i enterijera vašeg poslovnog prostora. Jarboli za zastave služe da istaknete vama važne simoble na vidljivom mestu kako biste obeleželi svoj prostor.

Ali imaju i estetsku funkciju jer oplemenjuju prostor na poseban i jedinstven način. Iako je mnogima prva asocijacija kada je ova tema u pitanju, simbol države i naroda, ovaj moćan instrument marketinga se mnogo više koristi kod kompanija i njihove promocije i obeležavanja. 

GDE SE KUPUJU?

Ovakve vrste proizvoda ne kupuju se samo da bi vam stajali na određenom mestu, već da biste ih praktično koristili, odnosno da biste na njih zakačili zastavu sa vašim logom ili drugom marketinškom reklamom. Zato su mesta na kojem ćete ih najčešće naći upravo štamparije koje će izraditi vaš promotivni materijal ili druge firme koje se bave sličnim poslovima. Njih distribuiraju i prodaju i firme koje se bave izradom svakojakog drugog promotivnog materijala. 

KAKO DA ODABERETE PRAVI ZA VAS?

Postoji nekoliko vrsta jarbola za zastave. Od mesta na koje planirate da ga stavite zavisići i to koji ćete odabrati. Pre svega da li je namenjen za enterijer ili eksterijer. Takođe važno je da dobijete i stručne savete u odnosu na mesto gde planirate da ih postavite. To je važno i zbog izloženosti vremenskim uslovima, ali i zbog osiguranja optimalnog nivoa bezbednosti. Među najtraženijim su upravo onmi koje nazivamo fiberglas i koji su namenjeni za spoljnu upotrebu. Oni su napravljeni od posebnog metala, konusnog su oblika i blago elastični. Razlikuje se po veličini kao i sve druge vrste. Ukoliko želite da promovišete neki svoj novi proizvod ili organizujete kongres ili simpozijum sa velikim brojem ljudi uključenih u događaj, onda su za vas pokretni jarboli za unutrašnji prostor. U rangu sa njima su i oni koji se postavljaju na zid, s tim što oni mogu biti postavljeni i spolja i u zatvorenom prostoru. Postoje standardne veličine, ali mogu biti izrađeni i po specijalnim dimenzijama. 

JARBOLI ZA ZASTAVE CENA 

Cena jarbola za zastave zavisiće od više faktora. Pre svega od toga za koju vrstu se odlučujete. Oni veći će koštati više, dok ćete za one manje platiti manju cenu. Ali obratite pažnju – manji se obično naručuju u većoj količni, tako da cena dođe na isto. Cena jarbola za zastave zavisiće i od toga kojeg proizvođačabirate. Ukoliko birate one koji su produkt renomrianih i prepoznatljivih firmi koji svoj kvalitet garantuju svojom tradicijom, cena će biti malo veća. Na srpskom trištu možete naći jarbole za zastave raznovrsnih proizvoča koji su uglavnom sa potpisom stranog proizvođača i cena varira od jednog do drugog. Mnogi nude i mogućnost da naručujete njihove proizvode online, putem njihove online prodavnice, što je odlična mogućnost ako ih nema u svojoj blizini. Pa na cenu može uticati i dostava ali i montaža. 

MONTAŽA I ODRŽAVANJE

Iako uz svaki kupljeni proizvod dobijate uputstvo za postavljanje i održavanje, ipak u ovom slučaju, to ne biste trebali to da radite sami ukoliko nemate iskustva. Najbolje je da ovaj deo prepustite ljudima koji su za to obučeni. Istina je da će montaža i održavanje uticati na krajnju cenu koju ćete za njih platiti ali dugoročno ovo je isplativa investicija. To je zato što je će oni od početka biti postavljenji u skladu sa standardima čime se osigurava njihova dugotrajnost. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *