Enterijer dnevnog boravka: kakve ugaone garniture su hit ove sezone

Kada se govori o enterijeru dnevnog boravka, i stručnjaci i amateri najpre polaze od ugaone garniture, kao centralnog elementa u ovoj prostoriji. Ova sezona donosi nam kako klasične, tako i neobične verzije ovog komada nameštaja, a sve u cilju stvaranja prijatne atmosfere u dnevnom boravku, koja i nadalje ostaje imperativ.

Dezeni u trendu

Dezenirane ugaone garniture nikako nisu novost, ali nam one ovog puta dolaze u nešto neobičnijim sklopovima boja. Tu se pre svega misli na trendi spajanje sive i boje maline, ljubičaste i bele, sive i bele.

Ako Vam sve ovakve ugaone garniture deluju previše tamno, znajte da Vas osećaj ne vara:  zagasite nijanse u enterijeru odavno su uzele primat, i ma koliko dobro izgledale u optimalno osvetljenim prostorijama, za one tamnije potrebno je izvući prostor belim i svetlim nijansama zidova i ostalih elemenata nameštaja.

Imajte to na umu ako se rešite za dezene u trendu, kako dnevna soba ne bi bila previše mračna.

Ugaone garniture za veće kvadrature

Nemojte bežati od ugaone garniture u obliku ćiriličnog slova P ako je Vaš dnevni boravak dovoljno veliki.

Ne samo što će biti funkcionalne jer ćete moći da smestite više gostiju i stvarno dobro odmorite posle ručka, već će i ovakve ugaone garniture vizuelno smanjiti velike kvadrature.

Kao po pravilu koje je važilo i prethodnih sezona, i ove ostaje izbor jedne boje kao imperativ, a možete se okrenuti bež, braon i sivim nijansama. Iako veoma popularna u prethodnom periodu, bela boja se ne preporučuje.

Predlog je i da ostanete verni jednoj boji ugaone garniture, te dodate još maksimalno dve boje u prostor, bez dezena i šara, jer njih može „progutati“ velika kvadratura i ceo enterijer može izgledati nabacano i nesređeno. Vodite računa i da klub-sto bude dovoljno veliki, kako bi sve bilo u srazmeri.

Jednobojne varijante za industrijske enterijere

Industrijski enterijer sa teškim, zagasitim tonovima biće dominantan i ove sezone, te ukoliko renovirate ili opremate stan, okrenite se sivoj boji ugaone garniture.

Možete se igrati različitim nijansama sive kada je ovaj komad nameštaja u pitanju, te birati svetle tonove za osnov i jastuke u tamnijoj sivoj i obrnuto. Ukoliko se rešite za tamnu sivu boju ugaone garniture, obavezno dodajte jastučiće u žutoj boji, koja se jedina dozvoljava kao osveženje u industrijskim prostorima.

Nije previše zahtevno za uređenje, a opet je u trendu.

Ugaone garniture za minimalističke prostore

Minimalistički prostori, po svoj prilici, neće još dugo napustiti enterijersku scenu, te sa njima nećete mnogo pogrešiti ukoliko planirate da investirate u budućnost.

Ovde možete obratiti pažnju i na kožne ugaone garniture, jer minimalizam podrazumeva ulaganje u materijale, skupe i „stejtment“ komade i svođenje dekorativnih elemenata na minimum, baš kako mu i samo ime kaže.

Kada su u pitanju boje, crnu će ove sezone zameniti svetla bež i svetlo-siva, te eto krajnosti među kojima se možete kretati. Podrazumeva se da će jastuci ovakve ugaone garniture biti u istoj boji kao i baza – dakle, nema prostora za eksperimentisanje, i to doslovno shvatite ukoliko želite enterijer ovog tipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *