Sve o izboru muzike za vaše venčanje

Odabir muzike za svadbu sigurno je jedna od najtežih odluka za svako venčanje, jer od nje najviše zavisi vesela atmosfera i uspeh čitavog događaja. Zato smo se potrudili da umesto vas odgovorimo na sva ključna pitanja koja ovaj izbor prate, kao i da vas posavetujemo kako da najlakše i najpouzdanije napravite sopstveni odabir.

DJ ili bend za svadbe?

Često se dešava da bend za svadbe za manja venčanja zameni DJ. Iako su mnogi protiv ovakve odluke jer je živa muzika ipak nezamenljiva, možda ne bi bilo loše da razmislite o opciji DJ-a koja je sigurno jeftinija ukoliko imate manje zvanica.

Ali, sa druge strane, cena ne bi trebalo da bude presudna, jer se neretko dešava i da je poznatiji DJ skuplji od muzičkog sastava koji je sasvim dobar i za manja venčanja. Stoga bi prilikom ove odluke najbolje bilo zapitati se šta je ono što vi više volite – živu ili miksovanu muziku – te prema tome i napraviti svoj izbor.

Kako pronaći prave profesionalce?

Za šta god da se rešite, potrebno je da nađete prave profesionalce u svom poslu. Bio to DJ ili bend za svadbe, potragu je uvek najbolje početi prema preporukama prijatelja, rođaka i poznanika, te se prisetiti svih onih svadbi na kojima vas je muzika posebno očarala i naterala da igrate.

Naravno, neretko se dešava i da ova vrsta pretrage ne bude učinkovita. Šta tada?

U takvim slučajevima je dobro prisetiti se večernjih izlazaka, klupskih svirki ili klubova sa dobrom muzikom, jer se često dešava da bend za svadbe, odnosno DJ, svoj posao rade angažovani i na ove načine.

Pretraga interneta uvek je, takođe, dobrodošla.

Kako prepoznati kvalitetan izbor?

Profesionalci se najbolje prepoznaju ukoliko možete da pogledate snimak sa neke svadbe u koju su oni bili uključeni. Profesionalni bend za svadbe sigurno će imati postavljene ovakve vrste snimaka svojih nastupa, a isto važi i za DJ-eve, te nemojte propustiti da i na ovaj način proverite svoj izbor i uverite se u kvalitet i profesionalnost.

Takođe, ukoliko se rešite za bend za svadbe, bilo bi dobro i da ga uživo čujete, ukoliko sviraju u nekom klubu ili kafiću, a isto važi i za nastup DJ-a.

Zašto je važno unapred sve dogovoriti?

Pre same svadbe, biće dobro i bend za svadbe i DJ-a obavestiti o svojim željama. Na prvom mestu, tu je dogovor oko cene, a zatim dogovor oko izbora pesama za prvi bračni ples i iznošenje svadbene torte, te bacanje bidermajera ili nekog drugog trenutka koji planirate da označite kao bitnog u toku samog događaja.

Isplaniran redosled pesama i repertoar takođe će biti ključni, kako ne biste u toku samog venčanja razmišljali i o ovome. Stoga je bolje sve na vreme utvrditi i precizirati.

Za sam kraj, ako se odlučite za bend za svadbe, dobro razmislite želite li naručivanje pesama od strane drugih gostiju i davanje bakšiša ili ne, te jasno i glasno iznesite svoje zahteve u toku sastanka sa bendom, jer ova stavka može biti potencijalni izvor problema ukoliko se ne utvrdi dovoljno na vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *