FUNKCIONALNOST I BEZBEDNOST MOTORA ZA KAPIJE

Ograde i kapije daju ličan pečat vašem dvorištu i čuvaju vašu privatnost, a njihovom automatizacijom postaju funkcionalnije i lakše za upotrebu. Za moderne kapije zavisno od visine, dužine i načina otvaranja postoje motori koji ih automatski otvaraju i zatvaraju. Savremeni motori za kapije otvaraju kapiju klizno ili krilno i predviđeni su za adaptaciju na svaku vrstu kapije. Prilikom samog postavljanja opreme za automatsko otvaranje kapije, potrebno je stvoriti tehničke preduslove za njihovu ugradnju. Preduslovi se odnose na postavljanje potrebnih instalacionih kablova i prilagođavanju same konstrukcije kapije. Izostanak tehničkih uslova otežava i poskupljuje sam postupak ugradnje opreme i motora za kapije. Mora se skrenuti pažnja da pokretne motore za kapije moraju ugrađivati isključivo sertifikovana lica zbog podešavanja funkcionalnosti motora, podešavanja elektronike, uparivanja daljinskog upravljača i slično. 

Vrsta motora za kapije se bira u zavisnosti od konstrukcije kapije, vrste montaže i učestalosti otvaranja. Današnji motori za kapije  su prefinjenog i modernog dizajna i čine ove motore pogodne za svaku vrstu pokretnih kapija. 

Za kapiju čija je težina 400 kg, preporučuje se ugradnja motora za kapije od 450 W, sa otvaranjem, odnosno zatvaranjem kapije do 70 cm u sekundi. Ovde se radi o dvorištu sa kapijom gde je potrebno brzo manevrisanje, gde ovaj motor pruža minimalno čekanje i maksimalnu sigurnost. Upravljanje kapijom je moguće kontrolisati daljinskom komandom, ili daljinskim upravljačem ili čak prekidačem iz kuće. Naravno, elektronika obezbeđuje sigurno otvaranje i zatvaranje kapije, jer ima ugrađene trajne prekidače koji isključuju dovođenje električne struje u određenom iskodiranom položaju. Zahvaljujući inovativnim kontrolama i novim senzorima koji čine tehnologiju detekcije prepreka još preciznijom, motori za kapije sadrže sisteme protiv udarca, a to podrazumeva da u slučaju kontakta sa kapijom, automatika odmah menja smer kretanja kapije i na taj način se izbegava povreda osobe ili oštećenje predmeta. Motori za kapije danas nalaze primenu na svim vrstama kapija od kućnih, preko teretnih do industrijskih. Automatika za kapiju omogućava njeno bolje funkcionisanje i kontrolu bez izlaska iz vozila, kuće ili nekog drugog objekta čime se dosta olakšava naša svakodnevnica. Pouzdani motori za kapije i bezebdnosni dodaci, doprinose najboljim uslovima za sigurnost i rad kapije uz njenu punu funkcionalnost i bezbednost.

MOTORI ZA KAPIJE MORAJU IMATI SVOJA POSTOLJA

Svi koji su nekada motorizovali svoji dvorišnu kapiju, znaju da postavljanje motora traje i po nekoliko dana, te za to trebaju stručnjake. Međutim, stigla je inovacija koja celi postupak ubrzava i pojednostavljuje.

Za izvođenje uobičajenog, betonskog temelja bilo je potrebno više ljudi, napraviti šalong koji je skoro uvek problematičan zbog različitih visina i oblika ograde – a onda je stigao modularni, podesivi po visini šalong! Ovo postolje za motor isto izgleda kod svake ugradnje, jer on u sebi ima ugrađenu armaturu, pa je dovoljno nasipati brzi beton i za dva sata se dobije gotov temelj za motor automatizovane kapije. Ova inovativna podloga je podesiva po visini i slaže se jedna preko druge, zavisno od potrebe. Postavljanje je lako i jednostavno i to može uraditi svaki „uradi sam“ entuzijasta! Ipak, ovde je reč isključivo o podlozi – i dalje su potrebni stručnjaci za električnu instalaciju. Ovo je samo detalj koji će ubrzati ceo proces automatizacije kapije, jer ove podloge imaju u sebi ugrađene profile sa libelom…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *