Gde ići na more u januaru?

Dosadile su vam niže temperature ili zima bez snega? Onda je možda vreme za letovanje, šta kažete na neku finu, egzotičnu destinaciju?!

Izbora je, istina, dosta. More u januaru i uopšte tokom zime nije više napoznanica ili nešto o čemu se ne razmišlja, već sve veći broj ljudi organizuje sebi dva puta godišnje letovanje ili samo to jednom, tokom same zime. Dok određene destinacije iziskuju zaista ogromna ulaganja, postoje i one koje su prilično pristupačne, posebno kada uvidite da postoje i opcije plaćanja na odloženo, tokom nekoliko meseci. Ovo je nešto što mnogima znači, jer pruža mogućnost da se posete neki delovi sveta jednostavnije. Vreme je da rezervišete karte, prevoz do aerodroma Beograd i da se zaputite na neku od ovih destinacija.

Januar u Zanzibaru

Jedno od omiljenih, egzotičnih letovališta u zimskoj sezoni je upravo Zanzibar. Ono što ga čini savršenim jesu temperature od oko 30 stepeni Celzijusovih, pa je period od decembra do kraja februara najbolji da se posete neke od najlepših plaža sveta, da se gazi po belom pesku, gleda u tirkizno more dok se ispijaju kokteli iz kokosovog oraha. Zanzibar vam pruža pravi spoj egzotike, odmora i rajskog uživanja. Pa, ako vam je nešto tako potrebno, trk po svoj aranžman.

Dubai u januaru

Ako ste poželeli da nekada posetite jedan od glavnih emiratskih centara, Dubai, vreme je upravo sada. Tokom naših letnjih meseci može se reći da tamo vladaju paklene vrućine, koje kada se pomešaju sa svim mogućim, jako klimatizovanim prostorima, nisu najbolji spoj. Period januara i februara je odličan, jer su temperature oko 30 stepeni, što vam pruža priliku da obiđete grad bez otežavajućih okolnosti, da uživate u svetlima, neverovatnoj arhitekturi, oblakoderima, konstantno plavom nebu, ali i peščanim plažama. Ne zaboravite, tu je i Muzej budućnosti, savršena prilika da vidite kako Emirati vide svet za veoma kratak vremenski period.

Prevoz do aerodroma Beograd

Kako se većina aranžmana, tačnije svi aranžmani ovog tipa realizuju tako što se kreće sa beogradskog aerodroma, pre nego što dođe dan za poletanje uredite svoj prevoz do njega. Ostavljanje automobila na aerodromu jako mnogo novca iziskuje, dok je prevoz iz grada u grad, pa onda do aerodroma prilično iscrpljujuć. Postoji opcija da zakažete prevoz do aerodroma Beograd koja je bolja opcija od taksija, dok postoje i prevoznici koji voze od drugih gradova direktno do aerodroma. Prevoz do aerodroma Nikola Tesla je u ovim slučajevima savršena opcija, jer vas uzima na adresi na kojoj ste i dovodi tačno do ulaza na aerodrom, što vam sveukupno štedi novac, vreme i ostavlja vam više snage za same letove i kasnije uživanje i obilaženja svega što ste planirali.

Januarsko sunčanje u Egiptu

Naravno, jedno od najpopularnijih letovališta u zimskom periodu kod naših turista je upravo Egipat. Savršena klima u ovom periodu godine dozvoljava savršen odmor pun doživljaja i avantura, ako ih želite ili pasivnog odmora, ako vam tako više odgovara. Prevoz do aerodroma Beograd zakažite, aranžamn unapred sredite, na avion, pa se zaputite ka nekom od najboljih mesta kada je Egipat u pitanju. Crveno more i predivne plaže čekaju, a sa njima i Hurgada, Šarme el Šeik, Teba, Stela di Mare ili Marsa Alem, kao mesta koja su pobrojala najveći broj i naših i turista iz celog sveta.

Tajland u januaru

Ako ste ikada imali želju da posetite tajland, tačnije Puket, kao najveće ostrvo, ovo je period godine kada se takvo putovanje planira. Osim odmora i sunčanja, imaćete mnogo toga da vidite, od zanimljivih uličnih prodavaca, noćnih izlazaka, kulture i običaja, pa sve do raznorazne hrane i pića. Kao i kod prethodnih predloga, ključni period za posetu Tajlanda je upravo ovaj zbog regularnih, letnjih temperatura, koje su lako podnošljive i u kojima se uživa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *