prevoz do budimpešte

Iskoristite lepo vreme i obiđite neke od prelepih prestonica Evrope

Leto polako prolazi, vraćamo se svojim obavezama, ali lepo i toplo vreme je i dalje prisutno. Zašto ga ne biste iskoristili i uputili se ka nekim od impozantnih turističkih gradova Evrope?

Jedan od najbližih, ali jednako atraktivnih i interesantnih u kulturnom i istorijskom smislu je svakako Budimpešta, koja vam može pružiti potpuno uživanje i rasteretiti vas od svakodnevnice.

Do Budimpešte možete doći vrlo jednostavno i brzo, bilo kojim prevoznim sredstvom. Sve što trebate da uradite je da uzmete vaš pasoš i uputite se sa vašom voljenom osobom ili porodicom na vikend uživanja i upoznavanja prestonice Mađarske. 

Kako organizovati prevoz do Budimpešte? Šta je najpovoljnije?

Saobraćajna povezanost do Budimpešte je odlična, pa su i mogućnosti za realizaciju putovanja raznolika. U ponudi možete birati između autobusa, voza, spostvenog prevoza ili kombi prevoza. 

Kako je trenutna zdravstvena situacija takva da bi trebalo izbegavati gužve, pogotovo okupljanja u zatvorenom prostoru, trenutno su najrizičnija putovanja autobusom i vozom. Ukoliko želite potpuni odmor bez stresa i zamaranja u vožnji, uvek možete da rezervišete kombi prevoz, koji će vas brzo, povoljno i sigurno prevesti do željene destinacije. 

Prevoz do Budimpešte se obavlja svakodnevno, a rezervacija vozila je prilično jednostavna. Samo treba pozvati kompaniju koja pruža usluge kombi prevoza i dogovoriti se za termin putovanja koje vama odgovara, a na usluzi ćete dobiti moderno vozilo sa profesionalnim vozačem, koji će vas odvesti do željenog mesta. U dogovoru sa vama, vozilo može doći do adrese vašeg mesta boravka ili do ugovorenog mesta. 

Putovanje nikad nije bilo jednostavnije i komfornije!

A sad malo o Budimpešti… Lepote mađarskog grada na Dunavu

Prestonica Mađarske koja je nastala spajanjem tri grada – Budima, Obuda i Pešte bogata je arheološkim i istorijskim vrednostima, koje se prožimaju kroz impozantnu arhitekturu građevina koje ukrašavaju Budimpeštu i nude neponovljivo iskustvo prilikom njihovog obilaska. 

Grad se nalazi na bogatim rezervama termalne vode, pa osim balneoloških centara, Budimpešta vam nudi i mnoštvo kupališta gde će uživati sva vaša čula. Ukoliko ste avanturista, zanimljiv će vam biti podatak da se ispod Budimpešte nalazi preko 200 pećina i podzemnih prolaza, a najposećeniji je podzemni lavirint u starom delu grada, neposredno ispod Kraljevskog dvorca u Budimu. Ovaj grad je saobraćajno dosta dobro povezan – najpopularniji je metro i redovne autobuske linije, pomoću kojih možete doći do svakog mesta u gradu.

Na samoj obali Dunava zastaće vam dah od zgrade mađarskog Parlamenta, koji je izgrađen u neogotskom stilu. 

Još jedna građevina na koju se možete popeti i uživati u arhitekturi Budimpešte su Ribarske kule, odakle ćete imati prelep pogled na Dunav. 

Bazilika Svetog Stefana, Budimska tvrđava, dvorac Vajdahunjad, kao i brojni muzeji će upotpuniti vaš obilazak grada i u najmanju ruku vas ostaviti bez teksta. 

Opuštena šetnja do Trga Heroja ili do poznatog Lančanog mosta su idealna mesta za pravljenje savršenog selfija, kao i brdo Gelert odakle ćete imati priliku da u svoje uspomene uvrstite i panoramu celog grada. 

A posle aktivnog odmora i upoznavanja lepota Budimpešte, završite svoj dan u nekom od mađarskih restorana i uživajte u nacionalnim specijaltetima i ukusnim dezertima po kojima su Mađari poznati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *