police

Izrada polica kod kuće uz materijal i nekoliko ideja

Kreativnost nije samo za umetnike i dizajnere, to je nešto što svi možemo koristiti u svakodnevnom životu, čak i kada je reč o nečemu praktičnom kao što su police. Zamislite jednostavno da su police više od gomile drvenih dasaka na zidu. One su kao platno koje čeka da ga obojite svojim stilom, potrebama i, naravno, kreativnošću.

Naravno da možete otići u prodavnicu i kupiti neke generičke police, ali gde je zabava u tome? Kada sami napravite police, imate potpunu slobodu da ih prilagodite svom prostoru i ukusu. Možete ih napraviti tačno po vašoj meri i ukusu, sa ponekim zanimljivim detaljem. Jedan od boljih načina da iskoristite dragoceno vreme i poradite na svojim dugo zamišljenim idejama.

A najbolje od svega je što vam ne treba mnogo da biste se upustili u ovu avanturu. Neke osnovne stvari kao što su bušilica i ručna testera za drvo su sasvim dovoljne.

Ručna testera za drvo i par lakih poteza

U vremenu kada postoje mnoge mašine, i dalje je tražena i popularna ručna testera za drvo, jasno je da se radi o kvalitetu i alatu vrhunskih performansi. Namenjena je presecanju drveta na bezbedan, kvalitetan i efikasan način, što je veoma bitno kada se izrađuju police kod kuće. 

One se često postavljaju u hodniku, ostavama i špajzu, zbog čega je drvo savršen izbor za materijal koji traje i ne menja se pod uticajem vremena. Ručna testera za drvo poseduje udobnu ručku koja olakšava korišćenje, a snažne oštrice u nekoliko poteza presecaju materijal različite debljine i svojstava. Pored toliko električnih testera, obična ručna testera je opstala generacijama samo zahvaljujući jednostavnom dizajnu i lakoj upotrebi. Nekada je to sasvim dovoljno da alat koji traje vekovima ne izgubi trku sa savremenom tehnologijom.

Ideje za police koje će izgledati savršeno u svakoj prostoriji

Ako želite da dodate funkcionalnost i stil vašem domu ili kancelariji, izrada polica može biti odličan DIY projekat koji ne zahteva mnogo više od osnovnih alata kao što su bušilica i ručna testera za drvo. Postoji nekoliko tipova polica koje možete napraviti, a svaki ima svoje prednosti i estetske kvalitete.

Za moderni i elegantni izgled, plutajuće police su odličan izbor. Ove police se montiraju direktno na zid i pružaju iluziju kao da „plutaju“. Da biste ih napravili, prvo odredite gde i kako želite da ih postavite. Koristite libelu da obeležite tačke za metalne nosače na zidu, a zatim bušilicom napravite rupe i postavite tipli. Nakon toga, montirajte nosače i pričvrstite drvene daske na njih. Ako daske nisu tačno onih dimenzija koje vam trebaju, ručna testera za drvo će biti idealna za prilagođavanje veličine. Ove police su idealne za knjige, ukrase ili male biljke.

Ako preferirate rustični ili boho stil, police sa konopcima su pravi izbor. Ove police koriste debele konopce i drvene daske za stvaranje visećeg efekta. Bušite rupe na krajevima daski i postavite kuke na plafonu. Provedite konopce kroz rupe i zavežite čvorove ispod svake daske. Testera može biti korisna za oblikovanje daski ili za dodavanje dekorativnih ivica.

Za one koji žele da recikliraju i dodaju jedinstveni štih svom prostoru, police od paleta su odlična opcija. Rastavite paletu i odstranite sve nepotrebne delove. Isecite drvene daske na željene dimenzije koristeći ručnu testeru i, ako je potrebno, obradite ih brusnim papirom i lakom. Koristite L nosače ili metalne nosače da pričvrstite daske na zid. Ove police su idealne za knjige ili cveće.

Bez obzira koji stil da odaberete, izrada polica je jednostavan i nagrađujući projekat koji ne zahteva mnogo vremena ili specijalizovane alate. Sve što vam je potrebno je malo kreativnosti i volja da dodate još malo lepote vašem prostoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *