Kada je najbolje vreme za iznajmljivanje viljuškara?

U svetu postoji veoma veliki broj viljuškara, jer su oni i izuzetno korisni i možda i jedina opcija kada su u pitanju radovi koji podrazumevaju utovar i istovar robe. Gotovo da ne postoji posao koji uključuje prevoz robe, a da se oni ne koriste. Iz tog razloga su viljuškari veoma važi što govori i njihova cena.

Viljuškari su zaista na ceni, ali ne može se reći da su skupi zato što su zaita neophodni za određene vrste poslova. Cene viljuškara su od 8 000 do 15 000 evra. Ali ne mora da znači da se kupovina viljuškara uvek isplati, takođe potrebno je i dosta novca kako bi ih priuštili.

Ukoliko se bavite poslom koji ne zahteva viljuškar preko cele godine, možete ga i iznajmiti na određeni period što se i te kako isplati. U zavisnosti od posla kojim se bavite, evo kada je najbolje iznajmiti viljuškar:

Kada u određenom delu godine imate veći obim posla

Ako već imate viljuškare ,a vaša flota nije dovoljna kada vam se intenzitet posla znatno uveća, ne morate da čekate da skupite dovoljno novca kako bi kupili novi viljuškar. Ukoliko i možete sebi da priuštite kupovinu viljuškara, kada se vaš intenzitet posla vrati na staro, taj viljuškar vam neće biti potreban u tolikoj meri.

Zato ga možete jednostavno iznajmiti za neki određeni period. To će vam se zaista isplatiti jer će vam posao mnogo biti olakšan i nećete morati da razmišljate o nekim drugim opcijama. Ako se ipak odlučite za kupovinu viljuškara, a planirate proširenje obima posla, onda je kupovina istog dobro rešenje za vas.

Ako se bavite sezonskim poslovima

Ljudi koji se bave sezonskim poslovima, njima naravno da nije neophodan viljuškar preko cele godine. Dakle viljuškar im je potreban samo u određenom delu godine, obično na par meseci, dok se ne završi sezonski posao kojim se bave.

Međutim ako odlučite da se tim sezonskim poslom bavite i u narednih nekoliko godina, onda možete da se odlučite i za kupovinu viljuškara. U zavisnosti od toga kojim se poslom bavite, koliko meseci godišnje i koliko godina planirate da se bavite istim poslom, procenite šta vam se najviše isplati. Cena iznajmljivanja viljuškara zavisi od vremenskog perioda, odnosno broja dana na koliko vam je viljuškar potreban.

Takođe cena zavisi i od toga za koje potrebe je vama viljuškar potreban, odnosno koji ćete model viljuškara izabrati. U cenu su uračunati i troškovi održavanja, tako da ne morate misliti o dodatnim troškovima.

 

Za transport tereta

Ukoliko vam je potreban viljuškar samo za prevoz nekog tereta, oda je iznajmljivanje viljuškara za vas idealno rešenje. Kako postoji veliki izbor viljuškara, za ovakvu vrstu poslova možete izabrati tipove viljuškara za odlaganje i najzahtevnijeg tereta do najviših tačaka.

Ako je vaš magacinski prostor specifičan, nemojte to da vas brine, jer i za takve prostore postoji rešenje uz ovakvu vrstu viljuškara.  Ako je teret koji prenosite za periodične i kratke poslove, onda definitivno ne treba da razmišljate o kupovini viljuškara. Jednostavno iznajmite viljuškar na određeni period.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *