Ako već dugi niz godina organizujete korporativne proslave, onda verovatno želite da to sada malo drugačije izgleda. Ako su to stalno jedne iste proslave u jednom istom restoranu, onda je verovatno i zaposlenima to dosadilo, onda je verovatno to dosadilo i vašim poslovnim parnterima i kolegama.
Dakle, vreme je da napravite neku promenu, malo da osvežite ta vaša druženja, da to bude drugačije i posebno. Imamo nekoliko predloga za vas.
Žurka na otvorenom
Da li ste razmišljali o korporativnoj proslavi na otvorenom? Neki restorani imaju bašte i prelepe terase, možda biste mogli u dogovoru sa tim restoranima da organizujete korporativnu proslavu na otvorenom? Sa druge strane, ne mora da bude samo restoran, može da bude i baš žurka na otvorenom, poput roštiljanja, kao najklasičnije varijante, ali može da bude i koktel na otvorenom. Na primer, možete da izaberete neko lepo i pristupačno mesto pored reke ili na nekom izletištu, zatim da sami obezbedite stolove, stolice, nekog ko će vam praviti koktele, a možete da obezbedite i nekoga ko će vam puštati muziku. Za hranu se možete pobrinuti sami, tako što će svako doneti nešto, ali najlakše je naručiti ketering i ne opterećivati nikoga. To će onda biti zaista jedan poseban dan, tako da ukoliko su vam dosadile klasične korporativne proslave, ovo može da bude sjajna ideja.
Neobična proslava u restoranu
Da, čak neke korporativne proslave u restoranu mogu da budu jako interesantne. Sve naravno zavisi od vaše zamisli i samog restorana. Ukoliko je restoran inovativan, onda to može da bude jako zanimljivo. Na primer, vaše zaposlene u restoranu mogu dočekati sa koktelom dobrodošlice, zatim im nakon toga redom mogu servirati specijalitete kuće. Interesatno bi bilo da na primer jedan segment večeri bude i degustacija vina, tako da možete da organizujete i nekog somelijera koji će da održi kratko predavanje u vezi sa vinima, u vezi sa tim, a vaši gosti mogu da degustiraju i pritom mogu da nauče nešto. Onda će to veče verovatno pamtiti po tome. Takođe, možete u restoranu organizovati i čokoladnu fontanu i neke slične specijalitete od hrane,nešto što će vašim gostima privući pažnju i po čemu će pamtiti to veče. Ili možete na primer jedan segment večeri u restoranu da posvetite i salsi ili da na kraju krajeva organizujete salsa veče u restoranu. Ima mnogo načina i ideja da u samom restoranu korporativna proslava bude sasvim drugačija i sasvim jedinstvena, samo ako se dovoljno potrudite.
Nekoliko dana van grada
Ukoliko firma nije velika, odnosno ukoliko nema mnogo zaposlenih onda bi trebalo da razmislite o odmoru van grada, odnosno nekoj vrsti tim bildinga. To ne mora da bude neko ekskluzivno mesto, to može da bude i neko sasvim pristojno mesto, ali izmeštanje iz grada će svakako prijati vašim zaposlenima. Oni će jednostavno uživati u tome. Cilj svih tim buildinga i korporativnih proslava jeste na neki način zbližavanje zaposlenih, jer kada se vrate sa tog tim buildinga bolje će funkcionisati, biće opušteniji i bolje će raditi. Zato je potrebno organizovati često te korporativne proslave i tim buildinge. Nikada ne treba da štedite na tome. Dobro bi bilo ukoliko biste mogli neku tradiciju da uspostavite, pa tako na primer, svakog poslednjeg petka u mesecu organizujete večeru u nekom restoranu. Svi zaposleni bi se radovali tom petku.