Kako da ove zime autom obiđemo Srbiju?

Mnogo nas je koji više volimo hladnije dane i zimske temperature od letnjih, za takve je zimovanje pravo uživanje i vrhunac odmora, a zimska avantura nije avantura ukoliko se ne krene automobilom.

U Srbiji ima mnogo idealnih mesta za nekoliko dana odmora, za  produženi vikend, spojene praznike, Dan zaljubljenih, iznenađenje za rođendan i do svih se lako stiže automobilom, jedino što je u zimskim uslovima neophodno da se pre polaska na put automobil opremi zimskom opremem, pre svega treba zameniti gume, na mesto letnjih namontirati zimske gume. 

Zato odgovorni, savesni i dobro organizovani ne čekaju dan pred putovanje da proveravaju mogu li na put sa opremom sa kojom raspolažu, već ranije, a neki početak novembra je vreme kada je i zakonski rok za zamenu, razmišljanje o zameni guma i onda logično, ukoliko mora da se kupuju nove, da se onda traga za ponudom gde su jeftinije. Ipak dovoljno kvalitetna akcija zimskih guma uvek je dobra prilika da se obavi kupovina i blagovremena zamena. Prvi vikend sa snegom je već prilika da se krene put Kopaonika, Stare planine, pa i udaljenijih planina poput Golije.

Kupovina zimskih guma na akcija

Kada su u pitanju zimske gume akcija i povoljniji uslovi kupovine uglavnom počinju sredinom oktobra, tako da vam se sada pružaja prilika da na vreme opremite auto za zimu. Avanturisti ne treba da čekaju da zazimi, a onda vođeni tom energijom i željom za provodom na nekoj od planina, ne stignu da provere gume pa pođu na put nespremni, rizikuju bezbednost na putovanju, kao i to da zbog nemarnosti pokvare odmor koji su dugo čekali. 

Kako su zime blage poslednjih godina, svaka prilika treba da se ugrabi i za svaku priliku da se bude spreman. Što znači da u tih nekoliko meseci, od novembra do aprila, auto treba da se održava u top formi, zimski uslovi vožnje su daleko zahtevniji ali su i veliki izazov. Vožnja po snegu zna da bude prava avantura, a u Srbiji ima toliko lepih mesta, idealnih da se stvarno ostane bez daha. 

Krstarenje autom po Srbiji

Neka vam vožnja po brdovitoj Srbiji bude jedan od ciljeva ove zime, koji ćete vrlo jednostavno ispuniti. Kupovinom zimskih guma na akciji, uštedeli ste koji dinar i opremili automobil za sve nevpredvidive vremenske uslove na putu, jedno što vam ostaje je da odlučite kuda želite da otputujete.

Šta obići ove zime? Iskustvo mnogih kaže da je putovanje kroz Zapadnu Srbiju i njeno otkrivanje nezaboravno iskustvo, a da vožnja po brdovitim predelima u zimskim uslovima ostavlja bez daha, zato se uglavnom putnici odluče za put ka Zlatiboru ili Tari. Vožnja putem koji je okružen šumom, kroz šumske tunele i uzanim putevima, posebno u zimskim uslovima, zna da bude prava adrenalinska avantura. 

Za one koji su više naklonjeni pitomijim predelima i putevima, preporuka je da krenu put Vojvodine, Fruške gore, vojvođanskih gradova, skrivenih salaša, vinarija i ergela. Na jugu Srbije su čuvene banje Kuršumlijska, Prolom i Lukovska skrivene u obroncima planine Radan, a nadomak Kopaonika, največeg našeg turističkog centra. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *