Kako odabrati najbolji dušek za krevetac?

Dušeke biramo neposredno pre rođenja deteta. To je posebna radost za roditelje koji se neretko odluče da prerade svoj stari krevetac kako bi i njihovi naslednici isti koristili.

Uz malo šmirglanja i lakiranja dobije se prelep prepariran krevetac, no dušek ipak treba pažljivo birati.

Dušek za krevetac, za udoban i kvalitetan san vase bebe

Najsigurnije mesto u kome beba treba da spava je kolevka ili krevetac koji bi trebalo, makar prvih šest meseci da se nalazi u istoj prostoriji u kojoj spavaju i roditelji. Sa posebnom pažnjom treba odabrati dušek za krevetac, koji, iako su bebe male i lagane treba da bude ravan i čvrst, idealno zastićen vodootpornom navlakom. Takve navlake se posebno prodaju, baš kao i vodootporne mušeme koje se stavljaju na krevetac i mnogo olakšavaju roditeljima brigu o detetu.

I polovan dušek za krevetac može biti rešenje ako se pravilno pripremi za bebu

Ako ste se odlučili za već korišćen dušek za krevetac onda ga pripremite za dolazak prinove. Naime, idelano je, ako ima navlaku da istu operete i dobro osunčate, baš kao i sam dušek. Dovoljno je da dušek jedan dan provede na suncu kako bi ste ga očistili od grinja i bili sigurni u njegovu bezbednost. No, ako u potpunosti nije tvrd i ravan, nemojte koristiti polovan dušek. Ipak će vaša beba naredni period od jedne do tri godine da koristi dušek, te je izuzetno važno da bude kvalitetan i udoban. Kako beba raste povećava se i njena težina te vremenom ta udobnost sve više dolazi do izražaja i značaja.

Kolevke za bebe su ponovo popularne pa i odgovarajući dušeci za bebe

Nekada su kolevke za bebe bile izrađene od drveta, a danas se na tržištu mogu naći i one od materijala od kojih se prave prenosivi kreveci. Zbog mogućnosti ljuljanja mnogi roditelji se odlučuju baš za njih, ali i usled zauzimanja malo prostora. Dušeci za kolevke se rade od istog materijala kao i za klasične krevece, samo je bitno izmeriti tačno unutrašnjost kreveca pošto postoji mogućnost da se urade i dušeci po meri.

Ne stavljajte ništa na dušek za krevetac dok je beba sasvim mala

Važno je da bebi na dušeku na kom spava ni jedna igračka ne smeta. Koliko god da je beba mala, trudnite se da igračke budu na tzv.luku iznad kreveca tako da beba može da ih posmatra i vremenom dodiruje, ali da nema mogućnost da ih ubaci u usta i zagrcne se.
Igračke na povlačenje mogu da stoje takođe okačene na krevetac kako bi se vremenom sama beba uspavljivala. Bebe su u mogućnosti da to već urade u trećem mesecu, naravno, ako ih tome naučite.

Dušeci za krevetac, modeli i materijali

Standardne dimenzije dušeka za krevetac su 120x60cm, kao i 140x70cm, no mogu biti urađeni i po meri. Uglavnom su izrađeni od žičanog jezgra i imaju antialergijsku navlaku, ali mogu biti izrađeni i od poliuretanske ili memory pene. Od materijala zavisi i debljina pa su neki dušeci samo 8 dok drugi preko 18cm debljine. Vrsta materijala izrade takođe utiče i na cenu proizvoda.
Za koji god model dušeka za krevetac da se odlučite imajte na umu da ih beba, pogotovo u prvim mesecima nakon rođenja dosta koristi pa je važno da se često soba, u kojoj spava beba provetrava, a i povremeno dušek osunča kako bi se gljivice i bakterije držale pod kontrolom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *