stan

Kako osvežiti životni prostor

Lepo je s vremena na vreme preurediti životni prostor u kom živimo. Svaka promena, pa bila ona i mala, čini da se osećamo bolje i prijatnije u toplini svog doma, a uz to će i naši gosti biti iznenađeni kada sledeći put dođu u posetu.

Renoviranje stana, ipak, nije lako i često sa sobom donosi stres, pogotovo ukoliko se ne napravi dobar plan i ukoliko se pravilno ne raspolaže budžetom koji smo predvideli. Zbog toga vam mi donosimo nekoliko ideja za brzo i lako preuređenje vašeg stana ili kuće, jer vam dugotrajni, prljavi i skupi radovi nisu potrebni.

Ne kupujte nove komade nameštaja, već drugačije rasporedite postojeće

Ponekad za promenu nije potrebno da kupujete novi nameštaj, menjate trosed za ugaonu garnituru ili stare komode za nove. Dovoljno je samo da razmestite postojeći nameštaj. Razmislite šta može da pređe iz dnevne sobe u spavaću ili obrnuto. Često su to samo detalji poput zavesa i tepiha, ali to će dati potpuno novu dimenziju vašim prostorijama. Možda će se lampa iz spavaće sobe lepo uklopiti u ambijent dnevne sobe ili je vreme da komoda iz dnevne sobe pređe u predsoblje. Čak i ukoliko samo premestite dekorativne jastučiće, ukrase, ramove za slike iz jedne sobe u drugu sve će poprimiti drugu boju. Pokušajte, nemate šta da izgubite, ne košta ništa, a svakako sve možete vratiti na staro mesto ukoliko vam se ne svidi. Ukoliko se pak odlučite za kupovinu novog nameštaja posetom ovog sajta možete pronaći veliki izbor nameštaja za vaš dom.

Okrečite stan

Krečenjem ćete osvežiti zidove i ulepšati životni prostor, a i potpuno transofrmisati izgled vašeg stana, pogotovo ukoliko se odlučite za potpuno drugačije boje od dotadašnjih. Svaki iskusan moler na prvom mestu će vam reći da birate kvalitetne boje koje se brzo suše i dugotrajnije su. Ovo je posao koji možete i sami obaviti i tako uštedeti samo je bitno da odradite dobru pripremu i zaštite sve komade nameštaja i parket da ne biste posle sate i sate morali da trošite na čišćenje. Kako izabrati boju? Sve zavisi od vašeg ukusa i afiniteta, ali i od boja koje dominiraju u samoj prostoriji. Utvrdite koja je to dominantna boja na vašem nameštaju, pa u tu boju ofarbajte i zidove, a odlična varijanta je i da samo jedan zid okrečite u neku jaču boju, dok ostale možete da ostavite bele.

Detalji

Nekada celokupni životni prostor možete promeniti i samo unošenjem nekoliko sitnijih predmeta i ukrasa. To će biti jeftino, a efektno. U pitanju su novi ramovi za slike, dekorativni jastučići koji će pružiti prijatnu atmosferu za odmor, sobna biljka koja će potpuno oplemeniti vaš prostor, umetnička slika i dr.

Novi komadi nameštaja

Ponekad ipak nije dovoljno promeniti mebl na staroj fotelji, dvosedu ili trosedu, ponekad nije dovoljno samo zameniti raspored, već je ipak vreme za veće ulaganje i kupovinu novih i kvalitetnih komada nameštaja. Ukoliko u dnevnoj sobi imate dvosed, trosed i fotelje, možda je vreme da razmislite o ugaonoj garnituri koja predstavlja praktičnije rešenje za vas i vaše goste. Uz to, ako uzmete rasklopivu ugaonu garnituru, dobijate još jedan ležaj za spavanje, pa ne morate da brinete gde ćete ugostiti rodbinu iz drugog grada. Možda je vreme i za novi, elagantniji i funkcionalniji trpezijski sto i stolice. Napravite listu prioriteta i dotrajali nameštaj menjajte prvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *