Zašto izabrati Work and Travel program

Sve češće slušate priče o Work and Travel programu… Sve češće ste u društvu mladih koji žele da odu u SAD i pokušaju da zarade ozbiljniju sumu novca, a uz to steknu nova iskustva i nove prijatelje. Možda ste čak oduvek maštali da otputujete u Ameriku, a znate da se prilika za to ne pruža toliko lako. Ukoliko ste redovan student, imate između 18 i 30 godina i posedujete prosečno znanje engleskog jezika, ne bi trebalo da se dvoumite, već što pre aplicirate za učešće u ovom programu. Razlozi da kažete da su mnogobrojni, a mi vam izdvajamo neke od njih u nadi da će vam pomoći da odlučite.

I posao i putovanje – zvuči fantastično

Prilika da radite, zaradite lepu svotu, a uz to putujete i posetite neke od najatraktivinijih svetskih destinacija – zar to ne deluje kao ponuda iz snova?! Osim što ćete steći radne navike i radno iskustvo koje vam može značiti prilikom apliciranja za neki drugi posao po povratku iz Amerike, vi ćete biti u mogućnosti i da proputujete ovom zemljom i vratite se sa utiscima koje ćete pamtiti celog života. Saznajte više o programu Work and Travel putem ovog linka.

Usavršavanje znanje engleskog jezika

Koliki god da je nivo vašeg znanja engleskog jezika, verujemo da po povratku sa Work and Travel programa više nećete imati problema ni sa pasivnim, ni sa aktivnim rečnikom. Nećete više blokirati ili zamuckivati kada treba da pričate sa strancima. Oslobodićete se u komunikaciji, jer ćete biti u prilici da se svakodnevno služite engleskim jezikom, naučićete korisne fraze i poboljšati izgovor.

Zarada

Ukoliko ste ozbiljni, a uz to spremni i da se malo više potrudite i „zasučete rukave” ili, žargonski rečeno, da se „iscimate”, pronaćićete i dodatni posao tokom Work and Travel programa, što će vam pružiti mogućnost da zaradite ozbiljniju sumu novca koja vam po povratku u Srbiju može rešiti neka pitanja. Možda vam je novac neophodan za nastavak studija, možda želite da okušate sreću u privatnom biznisu, a možda i da počastite sebe i svoje ukućane. Kupovina automobila, novog nameštaja ili neko novo atraktivno putovanje – znaćete zašto je vredelo na nekoliko meseci odreći se vaše dotadašnje svakodnevice.

Čovek je bogat onoliko koliko ima prijatelja

Čuli ste sigurno za ovu izreku, a sad zamislite još kada se tome doda da su to prijatelji iz celog sveta, sa najrazličitijih i najudaljenijih svetskih destinacija. Pored toga što ćete biti u prilici da upoznate druge kulture, običaje, tradiciju, veru, vi možete steći prijateljstva za ceo život. Posle povratka iz Amerike možda vam sledi neko novo putovanje, a možda je i Srbija destinacija na kojoj ćete okupiti vaše nove prijatelje.

Sticanje samostalnosti

Mnogi studenti su primorani da se već tokom prve godine studija osamostale, jer dolaze iz manjeg mesta, napuštaju porodični dom i u nekoj meri prepušteni su sami sebi. Možda je njima i lakše da se odluče za učešće u ovom programu. Međutim, bez obzira da li neko živi sam, izanjmljuje stan, u domu je sa cimerima ili je još uvek sa roditeljima, Work and Travel je prilika za sve da postanu samostalni, nezavisni, da nauče pametno da raspolažu finansijskim sredstvima, steknu radne navike, budu spremni da svoje zadatke obavljaju na vreme, postanu odgovorni i svesni onoga što je za njih dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *