Kako zeleni čaj utiče na masnu kožu i crvenilo 

Za sastojke zelenog čaja dokazano je da pružaju efekte, nakon što se nanesu na kožu. Pomažu u borbi protiv prevremenog starenja, blagotvorno deluju na problematičnu kožu, hidriraju je i neguju, a takođe štite ćelije od raka kože. 

Zaštita ćelija od raka kože

Za 6 vrsta katehina se zna da su najpoznatiji sastojci zelenog čaja. Oni su antioksidansi i u mogućnosti su da deluju preventivno protiv raka kože i da zaštite ćelije od UV zračenja, koje se smatra štetnim.


Pomažu u borbi protiv prevremenog starenja

Određene studije su pokazale da antioksidansi iz zelenog čaja, sprečavaju prevremeno starenje kože. Oni zapravo štite ćelije, podstiču njihovu regeneraciju, što pomaže umornoj koži da bude svežija i jedra. 

Takođe neki vitamini iz ovog čaja, a naročito B2, pomaže koži da deluje mlađe. Deluje tako što štiti kolagena vlakna, glavni element koji kožu čini zategnutom.

Redukuju crvenilo i iritacije

Zbog visokog procenta polifenola, antiinflamatorna svojstva su karakteristična za zeleni čaj. Deluju kao tretman kod neznatnih povreda, pomažu kod povlačenja otoka, kao i kod crvenila, nastalih od opekotina. Zeleni čaj se može koristiti kod stanja kože, kao što su rozacea, psorijaza, dermatitis,…

Tretman problematične kože

Za antioksidanse, antimikrobne i protivupalne sastojke, koji se nalaze u zelenom čaju, potvrđeno je da deluju blagotvorno na masnu i problematičnu kožu. Postoje istraživanja o tome da polifenoli zelenog čaja podstiču lučenje sebuma, za kog je dokazano da uzrokuje nastanak akni i bubuljica.

Hidratacija i nega kože 

Zeleni čaj je bogat velikim brojem vitamina, kao što je vitamin E, koji sigurno hrani i neguje kožu. Određene studije potvrđuju povoljan uticaj zelenog čaja na kožu, jer nakon njegovog kontinuiranog korišćenja, koža postaje hidrirana i manje gruba. 

Kozmetika na bazi zelenog čaja, bogata je egg-green tea patentiranom mešavinom, koja sadrži sastojke lista, korena i semena zelenog čaja, koji se gaji u regionu Boseong, inače najpoznatije mesto u Koreji po proizvodnji čaja. Deo ove kozmetike čini i pena za lice, koja nežno uklanja sve nečistoće sa lica, ne ostavljajući je suvom. 

Da biste kožu hidrirali kako treba, potrebno je da koristite toner. Dobra preporuka jeste da uzmete onaj toner na bazi zelenog čaja, jer će vašu kožu revitalizovati, balansirati lučenje sebuma i lice će učiniti glatkim. Ovaj toner ne sadrži mirise i alkohole, već ima do 50% ekstrakta zelenog čaja, kao i 3% kompleksa ekstrakata semena, korena i lista, hijaluronsku kiselinu i ekstrakt centile. 

Hidratantni serum iz pomenute kozmetike sadrži čak 53% ekstrakta zelenog čaja. Vaša koža će biti bolje hidrirana i elastičnija, zahvaljujući trima tipovima hijaluronske kiseline, koje sadrži ovaj serum. 

Poslednji, ali ne manje važan korak jeste nanošenje losiona na bazi zelenog čaja, koji je veoma lagane teksture, koža ga brzo upija, a prija kako masnoj, tako i mešovitoj.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *