kavitacija

Laser u službi lepote

Poslednjih godina sve veću primenu u mdicini, ali i u nekim drugim granama, zauzima laser. Ovi aparati, kojih ima mnogo vrsta u zavisnosti za šta se koriste, pomažu u rešavanju mnogih problema, kako zdravstvenih, tako i estetskih.

Najčešća asocijacija na laser jeste njegova sve šira primena u kozmetici, te se tako uz pomoć njih mogu rešiti mnogi problemi, kao što su: eliminisanje ili smanjivanje celulita, strija, bora i maljavosti.

Celulit

Masne naslage, celulit ili popularna „narandžina kora“ problem je koji muči mnoge žene. Zbog neredovne i nezdrave ishrane, smanjenog kretanja ili genetske predispoziciije nastaju masne naslage koje ne mogu lako da se skinu. Postoji više metoda koje mogu pomoći u uklanjanju celulita, kao što su: treninzi, adekvatna ishrana, masaža kritičnih područja, ali rezultati ne moraju uvek biti zadovoljavajući. Tada je primena lasera najbolje rešenje. Postupkom kavitacije, odnosno upotrebom laserske tehnologije, deluje se na masno tkivo, tako što laserski zraci prolaze kroz kožu i „tope“ masti. Unosom dosta vode masne ćelije se izbacuju iz organizma. Ovaj postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta za pun efekat, mada poboljšanje može da se uoči već posle prve terapije. Kavitacija je vrlo komforna, bezbolna i neinvazivna metoda primene lasera, nakon koje je moguće odmah se vratiti dnevnim obavezama.

Strije

Strije nastaju rastezanjem kože usled više faktora. Najčešće je to u trudnoći, usled dejstva hormona, zatim u tinejdžerkom dobu ili pri naglim oscilacijama u težini. Mnogi smatraju da je strije nemoguće sprečiti, ali uprkos tome na tržištu postoji veliki broj preparata koji su namenjeni upravo prevenciji istih. Kada se uzme u obzir da su to trajni ožiljci, nije zgoreg primeniti neki od preparata. Ako nam se strije ipak „dogode“, rešenje postoji u primeni laserskih zraka. Najbolji efekat se dobija dok su strije još sveže. Laserom se  popunjavaju udubljenja i postiže efekat zadebljanja. Međutim, treba napomenuti da je potpuno uklanjanje strija nemoguće, ali smanjenje može biti zadovoljavajuće. Broj tretmana je individualan u zavisnosti od površine kože koja je zahvaćena brazdama i njihove debljine i širine.

Bore

Kako je „teror mladosti“ sve prisutniji u svetu, pa i kod nas, tako je i upotreba lasera u sve češćoj primeni kada je eliminisanje ili bar ublažavanje bora u pitanju. Laserom je moguće postići odlične rezultate kada je popunjavanje bora u pitanju, zatezanje i podmlađivanje lica. Broj tretmana zavisi od brojnosti i dubine bora, a tretman sprovode specijalisti za ovu oblast. Posle primene lasera na licu potrebno je nekoliko dana izbegavati sunce, solarijum, kreme za samopotamnjivanje, a takođe u prva 24 sata ne dolaziti u kontakt sa toplom vodom i ne šminkati se.

Neželjene malje

Na pojavu pojačane maljavosti mogu uticati različiti faktori. Obično se vezuje za poremećaj rada hipofize, nadbubrežne žlezde i jajnika. Osim toga može biti uslovljena i genetskim faktorima kao i mnogim drugim.Malje znaju da se jave na vrlo vidljivim i upadljivim mestima na telu i da utiču na samopouzdanje i kvalitet života. Razne su mogućnosti za njihovo uklanjanje, kao što su brijanje, skidanje kremama za depilaciju, čupanje voskom. Nijedna od ovih metoda nije trajna i dlačice uvek iznova rastu, a kod primene nekih metoda uklanjanja čak i jače nego što su bile. Savremeni aparati ipak nude i trajnija rešenja. Najpopularnija i najefikasnija je laserska epilacija. Ova metoda je neinvazivna, ne ostavlja vidljive tragove. Prilikom tretmana može se osetiti blago peckanje i kratkotrajno crvenilo. Postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta za bolji efekat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *