Letnje gume – cena i preporuka stručnjak

Kad je reč o proizvodnji delova za automobile ili sličnom, puno dobrih proizvođača je moguće izdvojiti. Ali kada govorimo o proizvođačima guma za automobile, u tome je neprevaziđen Michelin. Ova je firma osnovana 1889. godine, a pored njene duge tradicije, poverenje potrošača potvrđuje i činjenica da su najbolji proizvođaći guma, koji pokrivaju gotovo sva postojeća vozila od bicikla, pa do Formule 1. recimo, fabrika Michelin je prva koja je još 1891. proizvela pneumatske gume za bicikl.

Michelin fabrika spada u 3 vodeća proizvođača guma (pored Goodyear – a i Bridgestone – a). Danas se pod okriljem fabrike Michelin nalaze i: BFGoodrich (SAD), Kormoran(Poljska), Riken(Japan), Kleber(Francuska), Orium(EU) I Taurus (Mađarska). Michelin sigurno osvaja tržište I lcencira ppjedine proizvodne pogone, kao što je naša fabrika Tigar, u Pirotu. Ostali proizvodni pogoni ove fabrike nalaze se u: Francuskoj, Nemačkoj, SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Brazilu, Tajlandu, Japanu, Italiji i u još nekoliko zemalja. Fabrika Michelin proizvodi najširi opseg radijalih guma na tržištu – 95 veličina, 45 dezena, koje pokrivaju raspon nosivosti od 5 do preko 5.000 kilograma po pneumatiku.

Za proizvodnju jednog pneumatika potrebno je najviše 48 sati, a neki od najpopularnijih dezena MICHELIN auto guma nekoliko su puta doživljavali generacijska usavršavanja (Primacy, Pilot, Spor, Latitude, Energy, Alpin, X-Ice i mnoge druge). Industrijski kapaciteti fabrike su udvostručeni za poslednjih nekoliko godina, tako da sa Michelinom znamo da smo mi, tj. Naš automobile u sigurnim rukama. Iz tog razloga smo pitali stručnjake za preporuku auto gume i cenu koja bi bila prosečna za dobre pneumatike.

Preporuka i cena – Michelin letnje gume

Kada je reč o premium gumama, apsolutno je nemoguće izostaviti Michelin. Naime nekadašnje mIchelin letnje gume Primacy 4 model, nasledio ej Primacy 4+, što označava još dodatnih oko 20% pređenih kilometara koje vam proizvođač garantuje. Ovaj je model izuzetno izdržljiv i siguran u vožnji. Zatim, odlično prijanja i suvoj i na mokroj podlozi, čemu doprinosi EverGrip tehnologija (omogućava vrlo mali trag na mokrom putu pri kočenju).

To je veoma važno zbog naglih letnjih pljuskova i velike količine vode koja može tada pasti. Na testovima je model Primacy 4+ istrajao mnogo duže u odnosu na sve konkurentske proizvode drugih firmi. S obzirom na to da je ovo premium varijanta Michelin letnjih guma, cena opravdava kvalitet koji dobijate za iznos od 9 790 dinara.

Uz sportski auto idu i dobre letnje  gume

Leto je doba kada sebi dajemo oduška. I čak i ako nismo naročiti poznavaoci sportskih automobila, moramo priznati, da su letnji meseci posebno primamljivi za dobru vožnju i atraktivne automobile. Da bismo to ostvarili i da bi nas vožnja ostavila bez daha, neophodne su nam Michelin letnje gume. Preporuka su Michelin Pilot Super Sport premium pneumatici, koji su namenjeni sportskim automobilima. Pružaju izuzetno udobnu i sigurnu vožnju i pri velikim brzinama. Gume su sa asimetričnom šarom, a stabilnost im obezbeđuje Tawron kaiš.

Smeša je različita u spoljašnjim i unutrašnjim delovima šare gume, pa to omogućava optimalno prijanjanje svim uslovima vožnje, a naročito u krivinama. Dodatnu sigurnost u vožnji omogućava i Run Flat tehnologija, koja smanjuje brzinu ukoliko dođe do bušenja gume. S obzirom na to da je u pitanju sportska premium varijanta i cena je srazmerna sa kvalitetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *