MALTA AVIONSKA KARTA – GARANCIJA DOBROG IZBORA

Popularnost Malte kao turističke destinacije velikim delom potiče od činjenice da svako godišnje doba  na ostrvu ima svojih prednosti. Leto je uglavnom svuda lepo, na godišnjem odmoru ili vikend boravcima, ali Malta i van sezone privlači brojne turiste zbog povoljne klime i blagih zima. Tada rado dolaze najviše stariji ljudi, mnogi i na duži vremenski period. Ali i svi koji vole putovanja, jer se na Malti ima šta videti, posebno iz njene bogate i zanimljive istorije.

Putovanje na Maltu iz Beograda nije nikakav problem jer imate redovne direktne letove. Još ako na vreme rezervišete jeftine avio karte, onda cena prevoza avionom može biti i manje od 100 evra. Letovi za Maltu uz Air Srbiju upravo su ta pogodnost, kao i za još oko 40 gradova širom Evrope koje kompanija nudi u okviru svoje specijalne ponude.

Za oko dva sata slećete u prijatnu toplinu krajnjeg juga Evrope, gde vas Mediteran dočekuje u još jednom izvanrednom izdanju. Malta je mala zemlja bogate istorije, što uviđate na svakom koraku u njenim starim gradovima, Valeti, Rabatu, Mdini.

GRADOVI BURNE ISTORIJE

U Valeti, glavnom gradu, obavezno posetite Nacionalni arheološki muzej čija kolekcija ima artefakte iz višemilenijumske istorije ljudske civilizacije na ostrvu. Pažnju naročito privlače ostaci megalitskih hramova na Malti, nastalih u periodu od 3.600 do 2.500 godine p.n.e. Od više grupa megalitskih spomenika sedam je upisano na UNESCO spisak Svetske kulturne baštine, kao „najstarije samostojeće građevine na svetu“. Muzej je smešten u zdanju koje su kao svoj dom 1571. godine podigli vitezovi iz Provanse, a koje je svojom baroknom arhitekturom vrednost za sebe.

Stari gradovi koje treba videti, a do kojih se lako i brzo dolazi, su Mdina i Rabat na jugozapadnom delu ostrva. Krase ih impresivne palate i katedrale, a posebna atrakcija je odlično očuvana tvrđava u Mdini, sa čijeg vrha pogled seže na veliki deo ostrva. Grad ima dugu tradiciju, od svojih početaka u 8. veku p.n.e, preko boravka Feničana, Rimljana, Arapa, Italijana, Nemaca, Austrijanaca, Francuza i Britanaca, koji su u raznim periodima dolazili i ostavljali tragove svoje vladavine na ostrvu. Mdina i Rabat danas, lepo su uskladili svoj miran život sa brojnim turistima, koji dolaze da na autentičnim mestima dožive burnu istoriju Malte.

ŽIVOT BRŽEG RITMA

Malta svoje drugo lice pokazuje u novim gradovima gde je ritam života brži, a noćni život tokom letnje sezone ne zaostaje za popularnim mondenskim letovalištima na Mediteranu. Sliema i St.Džulijans sa Pačvilom, na istočnoj strani ostrva, potvrda su da Malta ne živi samo svoju prošlost, već itekako prati impulse novog doba i odgovara na zahteve modernog turizma.

U Sliemi se od istorijskih znamenitosti izdvajaju dve kule, na ulazu i izlazu iz grada, i crkva Stella Maris. Ali zato ima veliki broj radnji sa bogatom ponudom razne robe, tako da se u nju i iz drugih mesta najčešće dolazi u šoping. A posle šetnji, obilaska, razgledanja i kupovine, odmorite se u nekoj bašti ili restoranu, deluju uredno i primamljivo, a uz zečetinu, omiljeno jelo domaće kuhinje, predah za ručak produžiće se u prijatnu i opuštenu sedeljku.

NOĆNI PROVOD

St.Džulijans svoj dnevni ritam prilagođava opuštenoj atmosferi sedenja u kafićima i restoranima, šetnji pored mora uređenim šetalištem, uz koje su moderna zdanja velikih hotelskih kompleksa. Tu se može lepo posedeti i u večernjim satima.

Ali u delu St.Džulijansa, u Pačvilu, večernja živost nagoveštava još jednu ludu noć provoda i zabave u nekom od brojnih noćnih klubova, barova, kafića i restorana. Mladi koji letuju na Malti imaju u Pačvilu, naravno ne samo u njemu, ali u njemu posebno, mesto za provod i noćni život ravan onima na španskoj ili Azurnoj obali, Majorki ili drugim popularnim destinacijama širom Mediterana.

Zato preporuka i mladima i onim starijim, letujte na Malti. Uživajte u njenim pogodnostima za odmor i u drugim godišnjim dobima. Malta avionska karta garancija je dobrog izbora! A avio karta Beograd Malta odlična preporuka za putovanje mladima iz Srbije, naročito uz jeftine avio karte Air Serbie.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *