Šta su led reflektori i zašto su danas toliko popularni na tržištu?

Osvetljenje je važan element uređenja spoljašnjosti i unutrašnjosti objekata i posebno se ističe uloga rasvete sa prvim sumrakom, kao i tokom večeri i noći. Inovativna otkrića u domenu tehnike i tehnologije rezultirala su stvaranjem naprednih rešenja kada je u pitanju osvetljenje, a upravo jedan moderan izum jesu led reflektori.

Kada su u pitanju led reflektori, važno je napomenuti da je njihov mehanizam instaliranja i korišćenja veoma jednostavan, a da obezbeđuju značajne prednosti, uštede i benefite gde god da su postavljeni. Sama reč reflektori govori o snažnom izvoru i snopu svetlosti u jednom kompaktnom idejnom rešenju, dok u kombinaciji sa led sijalicama pružaju maksimum prednosti korisnicima.

Reflektori sa led sijalicama kao inovacija modernog vremena i tehnoloških rešenja

Led reflektori nastali su kao kombinacija klasičnog sistema osvetljenja spoljašnjosti, kako ispred objekata i lokala, tako i prilikom organizacije događaja, uz upotrebu savremenog sistema štedljivih sijalica. Naime, led sijalice karakteriše izuzetna snaga i snop svetlosti koji obasjava veliku površinu, uz pričvršćivanje na adekvatno mesto.

Ugradni sistem uz ručke i šrafove omogućava jednostavno postavljanje na delove stambenih i poslovnih objekata, letnjikovce, garaže, stadione, scene, i svaku potrebnu poziciju za dobijanje preglednosti u večernjim satima. U kućnom ambijentu, najčešće se koriste za dobijanje svetlosti u dvorištu. Kada je u pitanju mehanizam uštede, led reflektori odlikuju se štedljivim sijalicama koje se ne zagrevaju i sporo se troše, imaju dug vek upotrebe, retko se kvare, što daje veliki broj prednosti njhovim izborom za osvetljenje.

Namena reflektora sa led sijalicama u kućnoj upotrebi

Višestruke mogućnosti za upotrebu koju imaju led reflektori zasniva se na dostupnom velikom broju grupa i modela, među kojima se može odabrati idealno rešenje za svoje dvorište. Naime, mogu da budu namenjeni postavljanju na stubove, ćoškove kuća i drugih objekata, a jednostavno se postavljaju uz pričvršćivanje na željeno mesto. Sa druge strane, stojeći led reflektori imaju sopstvene držače ili stubove koji se mogu staviti u samu travu i podlogu od zemlje, ili samostalno na staze, kao i ispred objekata. Nekada su reflektori podrazumevali korišćenje prekidača i uključivanje kada padne mrak, i takve vrste poznate su kao „pasivni“, bez automatskih podešavanja.

Danas su izuzetno popularni reflektori sa senzorima koji se uključuju prilikom detektovanja pokreta na određenoj udaljenosti, što dodatno štedi energiju i ne zahteva neprekidno korišćenje i osvetljenje kada za tim nema potrebe. Uz led sijalice i reagovanje na pokret, ovakvi reflektori su isplativo i vrlo štedljivo rešenje za svaki tip prostora, uz isticanje svojstava kao što su kvalitet konstrukcije i materijala izrade, otpornost na vlagu, vetar i druge atmosferske padavine, kao i sve pojave iz okruženja. Snop svetlosti koji pružaju led sijalice obasjava veliku površinu dvorišta i može biti u nekoliko dostupnih tonova i intenziteta boja.

Led reflektori prepoznatljivi su po snažnom stepenu osvetljenja koje pružaju uz automatsko reagovanje na pokrete ili mehanizam uključivanja putem prekidača. Dostupna bogata ponuda varijanti namenjenih postavljanju na travu, objekte, u zemlju ili staze dvorišta omogućava da svaki kupac pronađe idealnu varijantu za potrebe svoje oaze na otvorenom, koja u svakom trenutku treba da bude obasjana i zaštićena, posebno tokom večeri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *