Mamac za turiste – spoj nespojivog

Kada se zapitate gde otputovati, a da ujedno imate aranžman koji podrazumeva all inclusive i zabavne ekskurzije, onda je svakako dobar izbor Hurgada, koja zagarantovano nudi dobar provod, letovanje i uživanje, dva u jedan. Sve popularnije odmaralište na Crvenom moru mami turiste iz čitavog sveta. Do skora je bilo selo ribara, a danas nudi Hurgada letovanje iz snova. Bez obzira što manjka istojiskih i kulturnih obeležja, razlog zbog kojeg dolaze ljudi iz svih krajeva sveta jeste upravo Crveno more koje je najomiljenije svima koji vole da rone i gnjure do mile volje.

Lepota Crvenog mora može se spaziti sa samo desetinu metara od plaže, a živopisni grebeni i morski svet očaraće vas na prvi pogled, pri čemu smo sigurni da će Hurgada, letovanje u Egiptu biti prvo na listi želja. Ovo turističkom mesto obiluje plažama, a uprkos većinskom muslimanskom stanovništvu moći ćete da se skinete u toples, jer osim Hurgade, to je karakteristično i za turiste u Šarm el-Šeiku. U drugim egipatskim letovalištima se ne preporučuje da se ovako opuššteno ponašate.

A za avanturiste svašta nešto…

Osim ronjenja i gnjurenja, brojne agencije nude priliku da na jedan dan otputujete i do nenaseljenih ostrva, pa ukoliko želite da upoznate i nedodirnute predele Hurgade, onda je prava prilika da iskoristite ponude koje nude jednodnevni izleti. Takođe, svi ronioci početnici trebalo bi da se raspitaju oko poželjnih mesta za ovaj sport, jer pojedini delovi grebena veoma su nepristupačni i nepredvidivi, zato nemojte odmah da se upustate u rizične poduhvate. Svakako, preporuka je da doživite safari avanturu tako  što ćete dđipom ili četvorotočkašem juriti kroz pustinju, a ujedno i posetiti selo Beduina i prespavati pod vedrim pustinjskim nebom. Za avanturiste savetuje se i vožnja podmornicom, a svako ko želi da vidi Kairo i piramide, kao i Dolinu kraljeva i sfinge, trebalo bi da izabere dvodnevni izlet koji organizuju agencije.

Hrane i pića ima svuda, kao i dobrog provoda

Gde je dobra zabava, tu mora da ima i hrane i pića. Ako biste da probate neka posebna jela, onda to možete učiniti u brojnim restoranima, ali ako ne biste da eksperimentišete onda se odlučite za ve proverene restorane u kojima se priprema zapadna kuhinja ili brza hrana sa ovih prostora. U ponudi su takođe i brojna bezakoholna lokalna pića na bazi hibiskusa ili lokalni čaj, a ljubitelji akohola mogu da uživaju u kafićima koji su preneti iz zapadnog sveta u ovaj kraj.

Kupoholičari mogu svašta pronaći u brojnim buticima i prodavnicama suvenira, ali i na bazarima gde se preporučuje cenkanje sa trgovcem. Brendriranu robu mođete pronaći u novom delu grada.

Osim što Hurgada pruža letovanje koje se ne zaboravlja, veoma je popularan noćni život u ovom turističkom mestu. Noćni život je veoma živ, a u ponudi ima za svakoga ponešto, razičiti ukusi piva, raznorazni kokteli i muzika za svakoga. Zato znajte da sigurno nećete pogrešiti ako se odlučite da baš ove godine vaš izbor bude Hurgada putovanje koje ste dugo priželjkivali. Sigurni smo da ćete napraviti odličan izbor! Čekamo utiske, zato vam želimo bon voyage!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *