Na kom prstu nosite prsten govori dosta o vama

Iako na prsten mnogi gledaju kao samo na još jedan vid ukrašavanja i ispoljavanja sopstvenog stila, svaki prsten ima svoju simboliku, odnosno, simboličan je način na koji nosite svoje omiljeno prstenje. Uostalom, da li ste se kada zapitali zašto prsten nosite baš tu gde ga nosite? Budući da ste ga baš tu stavili zbog određenog unutrašnjeg osećaja ili bez razmišljanja, to mnogo govori o vašoj ličnosti. Ne verujete? Uzmimo kao primer burme. Burme se uvek nose na desnom domalom prstu i to nije slučajno. Još su stari Rimljani burme nosili upravo na desnom domalom prstu kao simbol porodičnog statusa i dugotrajnog braka. Dakle, to nije slučajno! Jedina razlika u odnosu na danas je to što se burme sada uglavnom izrađuju od zlata dok su se tada burme izrađivale od bronze. Svakako, simbolika je ostala ista.

Dakle, sada kada  ste se uverili u to da prsten na određenom prstu ima neko značenje, saznajte šta o vama govori prst na kojem obično nosite omiljeni prsten.

Palac

Bez obzira na to da li ste muško ili žensko, ako prsten volite da nosite na palcu, to znači da veliku pažnju posvećujete seksualnosti. Volite da zavodite, flert je vaš primarni oblik komunikacije, a za ljubav biste učinili sve, ali ne na onaj romantičan način. Vodite se osećanjima i strastima i vrlo ste impulsivni.

Kažiprst

Ako prsten nosite na kažiprstu, to znači da ste jaka osoba puna snage i volje. Veliki prsten na kažiprstu označava moć i ponos, pa nije ni čudo da mnogi vladari baš na ovom prstu nose veliko i glomazno prstenje. Takođe, samouverena ste osoba koja ne da na sebe i uvek se bori za sebe, a na mnoge delujete poput šefa. Ako prsten nosite na levom kažiprstu, imate sklonosti ka megalomaniji i histeriji, a ako ga nosite na desnom, to znači da ste visoko inteligentni.

Srednji prst

Ako nosite prstenje na srednjem prstu, to znači da veliku pažnju posvećujete lepoti jer prsten na tom prstu najbolje ističe eleganciju same ruke. Osim toga, ovo može da označava i samoljublje, a to koliko volite da ste u centru pažnje, govori veličina samog prstena.

klasicne burme

Domali prst

Već smo spomenuli da je domali prst „rezervisan“ za burme upravo iz razloga zbog kojeg se ovaj prst smatra simbolom porodičnog odnosno ljubavnog statusa. Čak i da ne nosite klasične burme jer još uvek niste venčani već bilo koji prsten samo kao ukras, eto tako, to znači da ste jako okrenuti ka porodici i ljubavnim vezama i da brak i odnose sa drugim ljudima smatrate svetinjom.

Mali prst

Prsten na malom prstu obično nose glumci, dizajneri i drugi ljudi skloni umetnosti, originalni i drugačiji. Ako prsten nosite baš na ovom prstu, želite da pokažete kako ste drugačiji od drugih, kako živite u svom svetu i sledite svoja pravila. Ne obraćate toliko pažnje na okolinu, koliko pratite svoj unutrašnji vajb.

Ukoliko nosite samo jedan prsten

Odlučni ste, jaki, sigurni u svoje izbore. Niko ne sme da vam stane na put jer ćete ga pokoriti. Jakog ste karaktera i nikada ne odustajete kada sebi zacrtate neki cilj.

Ukoliko nosite više prstenja na obe ruke

Osetljivi ste i kroz svoj imidž želite da sakrijete svoje slabe tačke i mane, tačnije, ono za šta jedino vi i smatrate da su vaše mane i slabe tačke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *