pivnica2

Mnogo je pivnica u Beogradu, ali kako pronaći pravu

Mogućnosti da se uživa u pivu u glavnom gradu Srbije ogromne su. Mnogo je pivnica u Beogradu, koje pored standardnog lager piva, sve češće nude i domaća, zanatska piva, pravljena upravo u Srbiji. Jedna od njih je i pivnica Crni petao, koja je postala sinonim za dobro pivo i isto tako dobru hranu. 

Iskusni posetioci ove pivnice imaju samo reči hvale, ali nažalost, nije tako sa svim pivnicama u Beogradu. Za pivnice je važno da njima upravlja neko ko se zaista razume u piva. Isto tako je važno da ima zaposlene koji su upućeni u načine serviranja i točenje piva. Inače, neretko vam se može desiti da umesto očekivanog ukusa dobijete nešto sasvim drugačije. 

Kako se pravilno toči pivo

Ukoliko posetite pivnicu Crni petao lično možete da se uverite kako teče postupak točenja piva. Iako može delovati banalno i neko se može pitati zašto se uopšte pravi filozofija oko točenja piva, verujte da ukus ovog napitka, između ostalog, zavisi i od toga. Zato je važno da osoblje bude upućeno u proces. Kada jednom vidite kako se pravilno toči pivo, šankeri više neće moći da vam podvaljuju ofrlje poslužena piva. Prilikom točenja piva važno je ispoštovati nekoliko koraka. Najpre časa mora biti dobor oprana i još bolje rashlađena. Nikako smrznuta. Ne treba da se drži za vrh i da se ostavljaju otisci na njoj. Važno je da svako pivo ima penu, jer ono čuva sam napitak od oksidacije. Ne brinite, to ne znači da ste zakinuti na količini, jednostavno to je način serviranja. Idelano je da visina pene bude do četiri santimetra ili dva prsta. Pena će vam poslužiti i da testirate koliko su sveža piva u pivnicama, jer ukoliko je napitak svež, pena bi trebalo da nestane za nešto manje od deset minuta. Kada je reč o temperaturi serviranja, najbolje bi bilo da bude između 3 i 5 stepeni. Za sve ljubitelje točenog piva, ovo će biti dosta. Za one koji su ljubitelji piva u amabalaži, savet je da probaju točeno, za koje se veruje da ima bolji ukus, jer pakovanje ne utiče na njega. 

  

Pivnica Crni petao-riznica točenog piva 

U pivnici Crni petao nudi se više od deset vrsta piva, kako domaćeg, tako i stranog, onog u ambalaži i točenog. Ali, pivo nije jedino što ova pivnica nudi. Jedna od njenih glavnih prepoznatljivosti je i ukusna hrana internacionalne kuhinje, kao i muzika uživo. Ovde se zadovoljavaju sva čula. Naravno da je pivo samo po sebi hranljivo, ali ume dobro i da otvori apetit. Ako ste u Crvenom petlu, ne treba da brinete, jer ovde udovoljavaju i najzahtevnijim gurmanskim prohtevima. Uz pivo se uvek dobro mogu složiti dimljena butkica sa bavarskim kupusom ili svinjska glazirana rebarca. Ukoliko dolazite sa društvom, savet je da uz dobro pivo naručite oval Veliki petao, koji sadrži kobasice, rebarca, krilca, uštipke. Sve to učiniće vaše pivo slađim, a muzika će dodatno začiniti vaše druženje. Jednom kada ovde kročite, bićete uvereni da ste našli pravu pivnicu u Beogradu.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *