Najbolji telefoni u 2021. godini

Mobilni telefoni postali su deo svakodnevnice i skoro pa ne možemo bez njih ni do toaleta, kamoli do grada. Stoga je mnogima postalo veoma bitno da i njihov telefon bude u skladu sa najnovijim trendovima. Da bi smo to postigli, moramo da imamo najnovije produkte koje tržište ima da ponudi. 

U ovom tekstu ćemo govoriti o najboljim telefonima u 2020. i 2021. godini. Kupovina novog telefona u današnje vreme kada se sve pravi da ima relativno kratak rok trajanja nekada je bolja opcija nego poseta servisu mobilnih telefona. Nekada ovo nije bio slučaj i znalo se koji su telefoni na glasu, setite se samo čuvene Nokie 3310, ovaj model telefona je trajao godinama, a retko je završavao na servisu. 

iPhone 12 Pro, Pro Max

Kao što ste mogli pretpostaviti, najbolji telefon koji možemo pazariti u 2021. godini, dolazi od neprikosnovenog Apple-a. Sa njegovim OLED ekranom od 6.7 inča, mogućnosti za 5G konekciju, A14 chipsetom i neverovatnom kamerom, nije bio težak izbor staviti ga na prvo mesto. Međutim, kao i sa svim Apple proizvodima, nije baš pristupačan što se tiče cene, tako da će mnogi preskočiti ovaj izbor iako se svakako dobija najviše što se tiče performansi. 

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Ovaj telefon zauzima drugo mesto na ovoj listi i prvo mesto na listi najboljih Android telefona. U odnosu na iPhone, ovaj telefon može se pohvaliti većim ekranom od svog glavnog suparnika, imajući AMOLED ekran od 6.8 inča sa rasponom od 10MHz do 120MHz. Sledeće na listi karakteristika je svakako njegova kamera, koja je znatno poboljšana u odnosu na prethodni model. Pored samog kvaliteta slika, kamera ima optički zum od 3x do 10x, kao i digitalni zum (Space Zoom) do čak 100x! Međutim, bitna stvar za napomenuti je činjenica da telefon ne dolazi u kutiji sa punjačem, tako da je pametno svratiti do prodavnice dodatne opreme ili servisa mobilnih telefona da pokupite i taj neizostavan detalj.

Xiaomi MI 11

Prvi kineski telefon na listi je nova iteracija Xiaomi Mi, pod rednim brojem 11. Xiaomi je relativno nov proizvođač u poređenju sa Samsungom i Apple-om, ali to ne znači da ne mogu proizvesti neverovatan produkt. Ovaj telefon se može pohvaliti AMOLED ekranom od 6.81 inča koji može da renderuje do 120MHz kao i preko milijardu boja. Pored toga, ima Corning Gorilla Glass Victus, koji je najnoviji model stakla za ekran, kao i Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 chipset. Pored toga, najviše RAM memorije koja može da stane u ovaj telefon je 12GB što je više nego što imaju računari u mnogim domaćinstvima kao i neverovatnih 256GB osnovne memorije.

Huawei Mate 40 Pro

Na kraju ove kratke liste najboljih telefona u 2021. godini, stavićemo Huawei Mate 40 Pro. Ovaj telefon ima malo gori ekran u odnosu na bolje telefone na listi, sa OLED ekranom od 6.76 inča i učestalosti osvežavanja do 90MHz. Međutim, može se pohvaliti neverovatno privlačnim dizajnom samog telefona, kao i zadnje kamere, koja pruža odličan kvalitet slika sa rezolucijom od 8192×6144 piksela. Ovaj telefon ima mogućnost priključenja na 5G mrežu, tako da možemo da se nadamo da će uskoro biti aktivna i na našim prostorima. 

Ovo je bila naša kratka lista najboljih telefona u 2021. Koji god telefon od ponuđenih izaberete, nećete se pokajati. Ako pak ne možete da kupite novi telefon zbog budžeta, posetite servis mobilnih telefona za popravku starog ili kupovinu polovnog telefona. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *