stamparije u beogradu

Odštampajte svoju kreativnost

 

Davno je prošlo vreme kada smo štamparije koristili samo kopiranje sveski u školi i skripti na fakultetu.  Sa napretkom tehnologije razvilo se mnogo mogućnosti štampe na različitim materijalima, različitim tehnikama, tako da za različite prilike možete iskoristiti štampani materijal kako biste izrazili svoju kreativnost.

Tehnike štampe u zavisnosti od namene

Zavisno od površine na kojoj se štampa, potrebno je izabrati adekvatnu tehniku. Ofset štampa je najčešće korišćena metoda, kojom se slikaju ravne površine. Slika se, preko cilindra sa gumom, prenosi  sa modela dizajniranog na kompjuteru na materijal. Odlikuje je visok kvalitet slike, a uglavnom se koristi za štampanje brošura, kalendara, kesa, nalepnica postera. Prednost je i mogućnost štampanja velikog broja primeraka visokog kvaliteta po niskoj ceni. Stoga, ukoliko štampate reklamni materijal u vidu letaka, flajera, kataloga, ovo je tehnika koja će zadovoljiti Vaše potrebe. Sve stamparije kako bi opstale, moraju pratiti nove trendove i tehnologije kako bi unapredile svoje usluge, tako da ćete kod većine pronaći sve što vam je potrebno.

Digitalna štampa je visoko rezoluciona štampa sa računara direktno na materijal. Pogodna je za brzo štampanje malih tiraža, tako da željeni proizvod dobijate u kratkom vremenskom roku.

Najčešće korišćena za tekstil, ali danas ima nebrojene primene, je sito štampa. Priprema za štampu vrši se pravljenjem drvenog rama dimenzija koje odgovaraju predmetu koji se štampa. Na ram se zateže tkanina i formira se tzv. sito. Sito se premazuje određenom emulzijom, koja kada se osuši ostavlja pore na tkanini. Pripremljen motiv za štampanje se prisloni na sito i suši, najčešće pod UV zracima, nakon čega se ispira. Na rupicama do kojih UV svetlo nije doprelo se nalazi motiv za štampanje.  Tako pripremljeno sito stavlja se na mašinu za štampanje.

Kvalitetno oslikan reklamni materijal

Sito štampa je pogodna metoda za štampanje na majicama, kačketima, duksericama i drugom tekstilu koji može poslužiti kao reklamni materijal. Za štampanje na malim predmetima  kao što su privesci, olovke, upaljači, šolje koristi se tampon štampa. Pogodna je za zaobljene i minijaturne predmete različitih materijala. Specijalnim tamponom od silikona ili plastike se prenosi boja sa već zadatog motiva na predmet.  Pored štampanja reklamnog materijala, ova tehnika je pogodna za štampanje medicinske ili sportske opreme.

Osmislite savršen originalan poklon

Fotografije uvek imaju značajno mesto u našim životima. One su čuvari uspomena, podsetnici na lepe i srećne trenutke. Danas fotografije možete napraviti na različite načine.  Odštampajte na šolju fotografiju sebe i voljene osobe, koja će se pojaviti tek kada se u nju sipa vruća tečnost, i sigurno će to postati njena nova omiljena šolja. Slike možete napraviti i u vidu slagalice, što može biti idealan poklon za rođendan kako za decu, tako i za odrasle.  Staklena snežna kugla sa fotografijom unutra će, za novogodišnje praznike, na najnežniji način istaći Vašu pažnju prema najbližima.

Dizajnirajte svoje majice

Duhoviti natpisi na majicama i duksevima oduvek su privlačili pažnju i mamili osmehe.  Dajte svojoj majici jedinstveni dizajnerski pečat originalnim natpisom ili crtežom, koja će uz kvalitetnu sito štampu izgledati kao iz butika. Možete upariti majice za sebe i partnera, ili osmisliti natpise za čitavo društvo, karakteristične za svakog člana.

Danas je, pored garderobe, postalo popularno oslikavanje torbi, maski za mobilni telefon, pa čak i patika. Uz savremene štamparske tehnike i moderne uređaje mogućnosti su neograničene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *