telehender iznajmljivanje

Planirate da se bavite građevinskim radovima u budućnosti? Sigurno se pitate da li je građevinske mašine bolje iznajmiti ili kupiti nove?!

Sama grana kao što je građevinarstvo je vrlo široka, pa se samim tim deli se na nekoliko vrsta delatnosti poput niskogradnje, visokogradnje i hidrogradnje. Ono što je karakteristično za sve ove delatnosti je da se prilikom obavljanja raznoraznih poslova koriste brojne građevinske mašine poput telehendera, makazastih platformi, razni viljuškari i sl. Poznato je da se radi o skupom kapitalu, pa se većina inženjera umesto za nabavku novih opredeljuju za opciju iznajmljivanja. 

Vrsta posla takođe može znatno uticati na ovu odluku. Pa tako, ako ste upravo pogodili posao koji se tiče izgradnje nekog luksuznog objekta, sigurno da će vam biti potrebne novije i savremenije mašine kako bi se posao završio u dogovorenom roku. U ovom slučaju, mašine sa dužim vekom trajanja mogle bi znatno da oduže izvođenje ove vrste građevinskih radova.  

Za rad na većim visinama najbolje je iznajmiti telehender

Ako vam je potrebna mašina velike nosivosti koja se pritom koristi za složeniju vrstu građevinskih poslova, za početak možete istražiti na google pretraživaču koje firme imaju opciju iznajmljivanja ove mašine. Dovoljno je da ukucate frazu “telehender iznajmljivanje” i već na prvoj stranici ovog internet pretraživača imaćete informacije o firmama  koje vam mogu telehender dati u zakup. Najčešće se ovakve građevinske mašine iznajmljuju na sat, pa se i cena u ugovoru tako obično definiše. 

Telehenderi su idealni za neravne terene kao i za prostor koji je skučen i veoma mu je teško prići. Reč je o veoma funkcionalnim teleskopskim upravljačima koji uz pomoć dodataka koje poseduju mogu itekako skratiti vreme prilikom izvođenja građevinskih radova. 

Sa razvojem tehnologije danas imamo sve više savremenih građevinskih mašina

Građevinarstvo spada u industrijski sektor za koji je specifično to što je pod direktnim uticajem tehnologije. Kako se tehnologija razvija, u korak sa njom se razvijaju i razni sistemi pomoću kojih se danas može upravljati kod većine modernih mašina. Isto tako, lica koja rukuju građevinskim mašinama moraju da prođu odgovarajuću obuku na njima. Na taj način njima se garantuje apsolutna bezbednost prilikom rada. 

Kako se mehanizacija bude razvijala, tako će fizički rad čoveka u potpunosti biti zamenjen upotrebnom raznih savremenih mašina. Poznato je da posao na građevini nije ni malo lak, i da spada u fizički iscrpnije i napornije vrste poslova. Da li znate da danas postoje mašine koje su toliko snažne da mogu da zamene fizički rad od stotinak radnika? Polako ali sigurno, fizički rad čoveka kada je ova vrsta posla u pitanju pada u zaborav. 

Kako zapravo funkcioniše iznajmljivanje neke građevinske mašine?

Kao što napomenusmo u samom tekstu, na tržištu postoje razne agencije kao i firme kojima je upravo primarna delatnost davanje u zakup građevinskih mašina. Zakupac sa ovakvim preduzećem sklapa ugovor u kojem su jasno definisani uslovi kao i vremenski rok korišćenja određenih mašina. Cena iznajmljivanja se u najvećem broju slučajeva određuje po satu i isto tako definisana je u ugovoru. Jedna od pouzdanih firmi koja se bavi prodajom i iznajmčljivanjem svih vrsta građevinskih mašina jeste Sab doo iz Beograda, koja se već duži niz godina bavi ovom vrstom posla.

Ako planirate duže vreme da se bavite nekim oblikom građevinskog posla, a pri tom dobro “stojite” sa finansijama, možete razmisliti i o kupovini novih mašina koje će biti isključivo u vašem vlasništvu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *