Kako organizovati putovanje do Pariza bez mnogo muke?

Prvi dani proleća uvek podsete na romantiku, nežna osećanja i na neko lepo cveće koje savršeno miriše, zar ne? A sve to kod onih koji vole da putuju izaziva jednu specifičnu želju, put ka gradu svetlosti, romantike i visoke mode – dovoljno sasvim da znamo da je u pitanju Pariz.

Međutim, nije baš tako lako otići do Pariza, jer za sve to je potrebna dobra organizacija koja će učiniti da samo putovanje i boravak u ovom magičnom gradu bude savršen. Zato imamo nekoliko saveta koji će vam to sigurno i omogućiti.

Beograd Pariz autobus

Kada je u pitanju put za destinaciju Beograd Pariz autobus, svakako, nije jedina opcija, ali je često najjeftinija. Avionske karte, ukoliko nisu kupljene mesecima pre odlaska, jako su skupe, pa opcija autobusa ne postaje previše teška odluka, iako se putuje nešto više od 18 sati. I taj put ne mora da bude toliko težak, jer kada na taj način pređete put Beograd Pariz, autobus vam svakako jedini daje tu mogućnost, možete videti brojne krajeve, mesta i svratišta, koja iz aviona nisu dostupna očima. No, ovde je ipak cena presudna. Sam put Beograd Pariz autobus čini pristupačnim prevoznim sredstvom, jer se cena karte u jednom pravcu kreće oko 80 evra, dok je cena povratna karte još pristupačnija pa se može naći za 140 do 150 evra. No, tu je i činjenica da ne morate tražiti kartu mesecima unapred, jer polazaka ima nekoliko u toku svake nedelje, a cena karta se u odnosu na to ne menja, kao što je stvar sa avionima.

Poslušajte vremensku prognozu

Ne samo kada je ovo putovanje u pitanju, već svako, unapred pogledajte prognozu za grad ka kojem ste se zaputili. To vam može pomoći da odredite tačno vreme putovanja, jer niko ne želid a bude turista u toku najjače kišne sezone, a pored toga, vremenska prognoza će vam pomoći da se bolje i lakše spakujete. Jedino na taj način nećete nositi suvišnu ili pogrešnu garderobu za obilazak grada.

Konsultujte društvene mreže

Činjenica da imamo društvene mreže mogu svako putovanje da pretvore u najdivnije iskustvo. Naravno, tu su brojna znanja o nekim znamenitostima Pariza, kulturnim spomenicima, muzejima, koje treba posetiti i videti, ali uvek ostaju neka divna mesta u samom gradu koja turistima ne bivaju otkrivena. Međutim, kada malo pročešljate društvene mreže, tagove onih koji u Parizu žive, otkrićete pravo blago. Od mesta gde se jedu najukusnije poslastice, preko restorana gde se sprema najbolja hrana, do nekih prekrasnih mesta za posetu, fotografisanje, ispijanje kafe, uživanje u prirodi, sve to možete otkriti jednostavnim skrolovanjem kroz Instagram. Naravno, uvek možete i preko neke socijalne mreže da se sprijateljite virtuelno sa nekim od Parižana koji će sigurno biti ljubazni da vas upute na određena mesta i da vam pomognu oko samog snalaženja u gradu.

Obavezno kupite kartu nedeljnu za korišćenje javnog gradskog prevoza i uključite svoju navigaciju, ali isto možete i kupiti kartu grada koja će vam pomoći da se jednostavno i bez ikakve muke prebacite s jednog na drugi kraj grada koristeći metro ili neki drugi prevoz. Svaka karta ima označeno sve za turiste, tako da je snalaženje lako, a uživanje na maksimumu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *