Posetite Vetroviti grad i upoznajte se sa klasičnom američkom kulturom


Sjedinjene Američke Države su jedna od najraznovrsnijih zemalja na svetu koja obuhvata 50  država i različitih regiona, kultura i tradicija. Amerika je država mnogih kultura i jezika koji su nastali kao rezultat migracije i integracije različitih etničkih grupa.

Kada posetite SAD, imaćete priliku da upoznate različite kulture i tradicije, uključujući kulturu Indijanaca, Afroameričku i Latino kulturu, ali i mnoge druge.

Iz Beograda do Čikaga za čas posla

Za one koji planiraju da posete Čikago, jedan od najvažnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, planiranje putovanja je od suštinskog značaja za uživanje u svim atrakcijama koje ovaj grad može da ponudi. Bez obzira da li ste zainteresovani za kulturu, umetnost, arhitekturu, hranu ili sport, Čikago ima mnogo toga da ponudi i nekoliko saveta može vam pomoći da isplanirate savršeno putovanje.

Prvo i najvažnije, planiranje putovanja treba početi što je ranije moguće. Čikago je veoma popularna destinacija za turiste tokom cele godine, posebno tokom leta i jeseni. Zato je najbolje da planirate svoje putovanje unapred, uključujući rezervaciju smeštaja, avionske karte, karte za atrakcije i još mnogo toga.

Ako putujete iz Beograda, najbolje bi bilo da planirate svoje putovanje unapred kako biste maksimalno iskoristili vreme koje ćete provesti u ovim gradovima. Na relaciji Beograd Čikago trajanje leta je oko 10 sati u zavisnosti od broja presedenja.

Čikako kao prestonica kulture 

Grad na obali jezera Mičigen, poznat je po prelepoj arhitekturi, kulturnim atrakcijama i sportskim timovima. Grad je poznat i kao „Vetrovit grad“ zbog jakih vetrova koji ponekad duvaju sa jezera. 

Jedna od najvažnijih kulturnih atrakcija u Čikagu je Art Institute, koji je jedan od najvećih i najvažnijih muzeja umetnosti u SAD. Muzej sadrži više od 300.000 umetničkih dela, uključujući neka od najpoznatijih svetskih umetničkih dela, kao što su Van Gogova „Zvezdana noć“ i „Noćne jastrebove“ Edvarda Hopera. Ovaj institut obiluje i velikom kolekcijom američke umetnosti, od kolonijalne do moderne.

Jedan od najpoznatijih kulturnih događaja u Čikagu je svakako džez festival, koji se održava svake godine u avgustu. Festival je jedan od najvećih džez festivala u SAD, a privlači izvođače i posetioce iz celog sveta. Tokom festivala posetioci mogu uživati u besplatnim koncertima, izložbama, radionicama i drugim kulturnim aktivnostima.

Čikago je poznat po svojoj bogatoj kulturi i umetnosti, pa je važno da pogledate događaje i izložbe u gradu tokom svog boravka. Mnogi muzeji i kulturne institucije nude besplatan ulaz ili popuste u određenim danima u nedelji, pa je najbolje da unapred proverite raspored i planirate posete.

Grad sporta

Čikago je poznat kao grad sa dugom sportskom istorijom, sa mnogo profesionalnih sportskih timova u raznim sportovima, i predstavlja deo bogate sportske tradicije čitave Amerike. Posetioci imaju priliku da prisustvuju nekim od najuzbudljivijih sportskih događaja u Sjedinjenim Državama i iskuse strast navijača i atmosferu na stadionima.

Čikago Bulsi za koje je igrao legendarni Majkl Džordan su jedan od najuspešnijih timova u istoriji NBA lige, koji je devedesetih godina prošlog veka osvojio šest titula. Pored košarke, Čikago ima i dva bejzbol tima, Kabse i White Socks-e koji igraju u američkoj superligi i sami po sebi su turističke atrakcije. Američki fudbal je omiljeni sport u SAD-u a Čikako sa svojim timom Čikago Bears ima bogatu istoriju.

Osvojio je devet konferencijskih šampionata i jedan Super Boul. Hokej je jedan od omiljenih sportova u Čikagu, a njihov profesionalni tim, Čikago Blackhawks je osvojio šest Stenli kupova, uključujući tri u poslednjih deset godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *