Profesije od kojih zavisimo

Digitalizacija utiče na sve sfere života tako da je mnoge delatnosti obesmislila i isključila potrebu za njihovim postojanjem. To je efekat progresa i vidimo ga svuda oko nas.

Uprkos tome, advokatska kancelarija, lekari i uslužne delatnosti su nešto za šta ne postoji zamena, tako je bilo i tako će biti i u budućnosti. Čak šta više, kako je korišćenje interneta veće, sve ćemo više zavisiti od ovih profesija i koristićemo usluge mnogo češće nego do sada.

Advokatska kancelarija će imati sve više posla

Novo, savremeno vreme nam donosi komplikovanije propise i manje vremena da se njima sami bavimo. Bilo da je reč o naplati štete, zastupanju, podeli imovine, obraćanju javnim institucijamaadvokatska kancelarija je jedino kvalifikovano mesto kome se treba obratiti za pomoć i savet.

U budućnosti ćemo svi morati da imamo svog advokata, a advokatska kancelarija će nas zastupati i biti pravna podrška u svim poslovnim interakcijama. Uskoro ćemo im prepustiti podnošenje zahteva, prikupljanje dokumentacije i svaku komunikaciju sa nadležnim vlastima.

Advokati će imati mnogo više posla, ali će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje i uštedeti vreme i novac.

Lekari

Još jedna profesija koja neće izgubiti svoje mesto jeste lekar kojem ćemo se uvek obraćati za pomoć i direktno razgovarati sa njim.

Digitalizacija može mnogo da pomogne tako što će olakšati pristup lekaru, pojednostaviti vođenje dokumentacije i izdavanje lekova, ali se kod pregleda neće ništa mnogo menjati.

Moguće je da ćemo u budućnosti imati mogućnost da mnogo više virtuelno komuniciramo sa lekarima, ali ćemo svakako zavisiti i od direktne posete i klasičnog pregleda.

I dok će advokatska kancelarija imati mnogo više posla, lekari bi trebali da u budućnosti imaju selekciju pacijenata i podeljeno vreme kada se posvećuju svakom od njih.

Uslužne delatnosti

Brz tempo života nam donosi mnogo manje vremena za obavljanje dnevnih obaveza pa se otvorio prostor za razvoj potpuno novih uslužnih delatnosti.

Danas ne morate da idete u prodavnicu po namernice i hranu, možete da kupujete odeću i obuću online, da vam dostavljaju hranu, agencije vam mogu čistiti dom, perionice prati veš. 

Savremena društva karakteriše upravo ovakva organizacija i podela obaveza gde svako ima prostor za zaradu. U narednom periodu se može očekivati dalji razvoj ovakvih poslova koji se lepo uklapaju u svakodnevnu rutinu i olakšavaju život.

Od zaposlenog muškarca ili žene se očekuje da bude posvećen radu i slobodno vreme iskoristi za odmor. Uslužne delatnosti upravo to omogućavaju pa će ih biti sve više kako društva budu razvijenija i možemo ih očekivati u sve većem broju.

Koliko god se naš život menjao i internet olakšavao svakodnevno funkcionisanje, postoje profesije koje će nam uvek trebati. 

Advokatska kancelarija i uslužne delatnosti će imati sve više posla i mnogo više klijenata koji će im se svakodnevno obraćati za pomoć i usluge. Lekari su bili i ostaju jedan od najvažnijih činilaca za podršku zdravom životu, ali je moguće da ćemo imati drugačiji način pristupanja lekarima i dobijanja saveta od njih.

U svakom slučaju, savremen čovek će imati više slobodnog vremena i manje obaveza što će doneti kvalitetniji život iako su poslovne obaveze velike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *