online kurs engleskog jezika

Razgovor za posao

Uz poziv na intervju, veliki ste korak bliže poslu iz snova. Ali da li ste spremni za intervju ? Ako ste pozvani na intervju , već ste prevazišli najtežu prepreku: dokumentacija za prijavu je bila ubedljiva, kao i profesionalne kvalifikacije. Čestitamo! Međutim, posao još nije u torbi. Šta je sve bitno na prvom razgovoru za posao možete pročitati u daljem tekstu. 

Kompetencije

Ovo se manje odnosi na obuku ili univerzitetske diplome, prednosti ili slabosti . Umesto toga, HR profesionalci su zainteresovani za takozvane meke veštine na intervjuima za posao . Dakle, metode rada, volja za učenjem, strast (za poslom) i društvene veštine . Ukratko: žele da budu sigurni da ste spremni za sve izazove posla.

Kontrolišite govor tela i reči

Da li nam se neko sviđa ili mu verujemo često se odlučuje za nekoliko sekundi. Ponekad je dovoljna samo jedna karakteristika, jedna reč, jednostavan utisak koji se ne dopada regrutatora – i razgovor za posao nije uspešno završen. Da vam se to ne bi desilo, važno je da na intervjuu kontrolišete govor tela, ali i reči. Ali pre svega budite samouvereni. 

Kratka samoprezentacija

Samoprezentacija ne treba da bude ni kratka ni duga, nekih 10 minuta je sasvim dovoljno. U njoj ćete spomenuti: 

  • Prethodna profesionalna karijera
  • Značajne prekretnice i uspesi
  •  Snage vezane za poziciju.

Online kurs engleskog jezika

Ukoliko niste sigurni da će vaš engleski na intervjuu za posao dobro proći možete se odlučiti za jedan intezivan  online kurs engleskog jezika. U pnudi su mnoge opcije koje podrazumevaju broj časova, trajanje časova, cene, oblike rada itd. Ono što je super, ukoliko se odlučite za  online kurs engleskog jezika možete se usavršavati u stanu, bez odlaska na časove i gubljenja vremena u prevozu ili u saobraćaju.

Timski duh

Znamo: Oni koji rade timski potrebni su svakoj kompaniji. HR menadžeri često obraćaju pažnju na usklađenost . Vaše mogućnosti za posao se značajno povećavaju ukoliko ste spremni da radite sa ljudima i da se zajedno usavršavate kroz projekte i zadatke.

Dodavanje vrednosti

Da li imate listu dostignuća koja sugerišu da ćete doneti prihod, uštedu ili vrednost poslodavcu? Na kraju dana, svako zapošljavanje se svodi na jednostavnu matematiku: oni vas plaćaju i nadaju se da će vaš učinak dovesti do dohodaka. Plus bodove dobijaju oni koji mogu da ukažu na uporedive uspehe iz svojih prethodnih karijera.

Nakon razgovora 

Nakon razgovora možete u nekoliko minuta pitati eventualnog budućeg poslodavca o: sadržaju i zahtevima posla,  očekivanjima i merenju učinka, o mogućnostima razvoja. Možete pitati o daljim koracima i rokovima, zahvaliti se na intervjuu i kulturno se pozdraviti sa regruterima. 

Na kraju

Na kraju, ali ne i najmanje važno, HR menadžeri razmišljaju o tome da li bi se okruženje kasnije moglo (negativno) odraziti na njih. Na kraju krajeva, radi se i o njihovom poslu i njihovoj reputaciji . Zato se tako malo usuđuje da eksperimentiše sa regrutacijom. Što su vaši argumenti ubedljiviji i što više garancija nudite vaše iskustvo i kompetencije; što je vaš izgled i držanje verodostojniji, veće su vam šanse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *