Spavaće sobe: ideje za bolji izgled

Kada ljudi pomenu nameštaj po meri, prva asocijacija je izrada kuhinja po meri. Kuhinjski delovi se najteže uklapaju u enterijer kuhinje i često nam prave problem. Zato izrada kuhinja po meri i jeste najbolje rešenje za uređenje ove prostorije. Međutim, ono što treba da bude po našoj meri je zapravo spavaća soba odnosno krevet po meri jer u krevetu se odmaramo i punimo baterije. Krevet mora bti po našoj meri a ne po meri spavaće sobe.

Spavaće sobe su one sobe u koje ne zalaze naši gosti. Tu mi pronalazimo neki naš mir, zato ta spavaća soba treba da bude prilagođena isključivo nama i našim potrebama. Kada je dnevna soba u pitanju onda tu morate da se trudite da to izgleda malo drugačije, mora da bude prilagođeno i našim gostima i ostalim ukućanima i mora sve uvek da bude pod konac. Za spavaću sobu to ne važi. Spavaća soba je samo vaš lični prostor, tako da je jasno da možete da je uredite na koji god način želite. Ipak, mi imamo nekoliko predloga za vas kada je spavaća soba u pitanju:

Kreveti po meri

Glavni komad nameštaja, glavni element i glavnu stvar u spavaćoj sobi čini krevet. Krevet zauzima i većinu spavaće sobe. Krevet mora da bude udoban i mora da se nalazi na dobroj poziciji. Krevet ne sme da bude tek tako odabran i ne sme da bude nekvalitetan. Vrlo je važno da spavate na kvalitetnim krevetima i kvalitetnom dušeku, jer ukoliko to ne radite, moguće su mnoge posledice po vaše zdravlje, po vaša leđa i slično. Kada govorimo o idejama koje treba da primenite kada je enterijer u spavaćoj sobi u pitanju, onda vam savetujemo izradu kreveta po meri.

Prvo krevet po meri će defintivno odgovarati svi vašim potrebama. Dakle vi određujete veličinu kreveta, vi određujete da li će imati pregrade u dnu, vi određuje od kojeg će materijala biti, kakvog dezena.Malo je verovatno da se sve to može sklopiti u jednom kada tražite krevet ovako u maloprodaji. Međutim, to je i te kako moguće kada radite krevet po meri. Pored toga što će to definitivno biti krevet po vašoj meri, onda će to biti i definitivno unikatan krevet. Krevet po meri može biti bilo kojih dimenzija i može imati dodatke koje vi želite, a opet sa druge strane može biti i bez bilo kakvih dodataka.

Tapete na zidovima

Vaši zidovi ne moraju da budu jednostavni, dosadni i beli. Ne moraju čak ni da budu u nekoj boji. Oni mogu biti prelepljeni tapetama. Zamislite te tapete koje vas opuštaju, u bojama proleća, sunca, u bojama mora i svežeg vazduha. Odmah ćete se i vi osetiti bolje. Birajte tapete koje imaju motive prirode i koje imaju blage boje, ali koje nisu previše šarene. Birajte one tapate koje prijaju oku, ali i one koje prijaju vašim željama. Birajte tapete koje nisu naravno previše kič i koje se savršeno uklapaju u vaš enterijer.

Krevet sa tapaciranim zaglavljem

Zamislite koliko ćete se osetiti kraljevski kada budete imali krevet sa tapaciranim zaglavljen. Ovo su kreveti koji podsećaju na davna vremena, koji donose neki duh istorije u vašu sobu. Ovo zaglavlje doprinosi da vaša spavaća soba izgleda i te kako luksuznije i prefinjenije. Ovde samo obratite pažnju na boje koje birate kada je ovo zaglavlje u pitanju.

Kada birate krevete po meri i ovo se može javiti kao opcija i to kao veoma dobra opcija. Razmislite više puta da li ovo stvarno želite, ali je malo verovatno da ćete se pokajati, jer je ovo zaista nešto neverovatno. To nije ništa spektakularno, ali vašoj spavaćoj sobi daje posebnu čar.

Pročitajte  veoma koristan članak u vezi sa uređenjem enterijera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *